Abonnementsartikel

Det er ikke kun BG Betons nu lukkede værk i Nordhavn, som ikke har haft papirerne i orden. Et andet nu nedlagt betonværk på selve grunden ved Bryggens Bastion har også haft uorden i tilladelserne.

Rodet i Bach Gruppens datterselskab BG Beton breder sig fortsat. Nu kan Ekstrabladet afsløre, at det betonværk, som har leveret en god del af betonen til byggerierne på Bryggens Bastion, nemlig et nu lukket værk på Njalsgade, heller ikke havde orden i papirerne.

I et mailsvar til avisen skriver Bach Gruppens PR-bureau Geelmuyden Kiese:

Artiklen fortsætter efter annoncen

"Bach Gruppen er tæt på at afslutte den interne undersøgelse af BG Beton. Indtil videre giver det et billede af, at værket på Njalsgade ikke har været certificeret."

Et betonværk skal ellers ifølge bygningsreglementet være certificeret til "specifik anvendelse".

Død direktør er ansvarlig

Det har tidligere være fremme, som en del af den undersøgelse Bach Gruppen har foretaget af sig selv og svindlen i egne rækker, at det er den nu afdøde direktør Henrik Steffensen fra BG Beton, som har været ansvarlig for svindlen.

Det er også tidligere beskrevet af Dagens Byggeri.

Samme direktør lader ifølge Bach Gruppen også umiddelbart til at være ansvarlig for de manglende certifikater på værket i Njalsgade.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skal dog tages i betragtning, at værket tilsyneladende kørte videre et helt år efter direktørens død i foråret 2019 og først blev nedlagt og flyttet til Rødby, Lolland i sommeren 2020, da skandalen på Bryggens Bastion begyndte at rulle.

Ejeren af Bach Gruppen, Finn Bach, har været formand for bestyrelsen i BG Beton i al den tid, som værket i Njalsgade har været i drift.