Abonnementsartikel

Det er ingen overraskelse, vinden blæser på vestkysten, men at soklen på Rubjerg Knude Fyr skal sikres blot et år efter flytningen, det er overraskende.

Det skabte stor bevågenhed, da det nedstyrtningstruede vestjyske fyrtårn Rubjerg Knude Fyr for lidt over et år siden blev flyttet 70 meter væk fra Vesterhavet.

Operationen lykkedes lige efter bogen, og man forventede, at fyrets fremtid ville være sikret i mange år. Det er ikke tilfældet, beretter TV2 Nord.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vinden er begyndt at lave turbulens rundt om fyrtårnet, så sandet forsvinder rundt om det. Og hvis man ikke gjorde noget, så ville der være fare for, at fyret vælter, siger Thomas Munkedal, indehaver af Munkedal Entreprenørforretning, som torsdag 26. november lagde et stort lag stabilgrus rundt om fyrets sokkel for at stabilisere bygningen.

Han var desuden med til flytningen sidste år, men må konstatere, at vinden virkelig har været på arbejde siden da.

- Dengang lagde jeg sand op til cirka en halv meter under døren, men bare lidt væk fra fyret var der nu flyttet flere meter sand. Så hvis ikke, vi havde gjort noget, ville fyret have lagt sig ned, siger han til TV2 Nord.