Abonnementsartikel

I kæmpekoncernen er det stadig byggeriet, der leverer det største bidrag til bundlinjen, men ikke målt i forhold til størrelse. Her er det i stedet de mindre forretningsben, der løber hurtigst.

Når man ser på entreprenør-kæmpen Aarsleff, inddeler selskabets egen direktion forretningen i tre ben: Byggeri, Rørteknik og Fundering. Og det er især de to sidstnævnte, der hjælper med at løfte bundlinjen.

Begge bidrager i fjerde kvartal med et resultat, som er højere end forventet, hvilket smitter positivt af på det samlede årsregnskab. Fundering leverede et Ebit på 6,3 procent, mens Rørteknik klarede hele 7,5 procent. Det skyldes for Funderings vedkommende et højt aktivitetsniveau i Tyskland, mens Rørtekniks resultat skyldes god indtjening på alle væsentlige markeder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ambitionerne er da også store for de to segmenter. I selskabets årsrapport fra 2020 lyder det blandt andet for Rørtekniks vedkommende, at man vil være markedsledende på de markeder, hvor man opererer, mens det i Fundering lyder, at man skal være markedsledende i Danmark.

Sigtekornet rettet mod Norge

Succes kommer dog ikke til dem, der ligger på den lade side. Det lader man også til at være klar over i Aarsleff, hvor der investeres massivt i de to forretningsområder.

I sommers erhvervede man sig Sør-Norsk Boring - en norsk virksomhed, der skal bidrage til Funderings resultater hos broderfolket mod nord. Her venter man sig fine takter i de kommende år i modsætning til hjemmemarkedet, der ventes at stagnere.

Samtidig har man foretaget større materielle investeringer for at øge kapaciteten i Rørteknik - men heller ikke her ventes det kommende år at kunne leve op til regnskabsåret 2019/2020.

Hos forventer ledelsen i Aarsleff en omsætning på samme niveau som i sidste regnskabsår, mens Ebit ventes at falde til 5,5 procent. Dette skyldes primært, at der i det nuværende regnskabsår blev udført en meget stor rørrenovering i Norrköping i Sverige, som gav et endog meget positivt resultat.