Abonnementsartikel

Maskinteknik bringer henover nytåret en portion indlæg fra nogle af branchens fremtrædende aktører, hvor de ser tilbage på 2020 - og frem mod 2021. Dette indlæg kommer fra chefkonsulent Sebastian Skipper Ravn fra DM&E Entreprenør.

2020 har selvfølgelig ikke været et normalt år for DM&E Entreprenør. Vi har normalt en stor fysisk kontakt med vores medlemsvirksomheder, både i form af virksomhedsbesøg, kurser, temadage og så videre. Disse fysiske aktiviteter har som følge af corona været en udfordring at opretholde. Vi har desværre måtte udsætte mange af vores netværksdage og kurser. Vi har dog holdt fast i vores medlemsbesøg med alle restriktionerne overholdt.

Coronaen har selvfølgelig også givet en masse uforudsigelighed og udfordringer i forhold til planlægning af arrangementer. Den ene dag måtte vi godt holde et arrangement, mens dagen efter ikke måtte. Jeg syntes dog, at vi som organisation har været omstillingsparate og sikret en god service ud til vores medlemmer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

2020 har også været året, hvor vi som branche har taget den virtuelle del ind som et fast element i vores kommunikation. Vores bestyrelsesmøder, udvalgsmøder med videre har været afholdt virtuelt. Dette havde vi som organisation en vis skepsis overfor, om det var noget som kunne virke i entreprenørbranchen, men vores skepsis er blevet gjort til skamme af medlemsvirksomhederne, som har taget positivt imod den nye mødeform og med gå på mod. Det er helt sikkert noget, som vil blive en del af værktøjskassen fremover. Vi glæder os dog rigtig meget til, vi kan får den sociale del tilbage og arrangere en masse spændende arrangementer for vores medlemsvirksomheder.

Entreprenørbranchen har på trods af corona haft et travlt 2020 med fyldte ordrebøger. Det gav selvfølgelig lidt usikkerhed, da landet blev lukket ned i marts, og branchen skulle lige vænne sig til en ny hverdag, med andre måder at gøre tingene på, men her var branchen igen hurtige til at indrette sig på de nye retningslinjer.

2020 har igen været et år, hvor det har været meget svært at skaffe kvalificeret arbejdskraft, hvor mange af medlemsvirksomhederne godt kunne bruge en ekstra hånd eller to for at kunne følge med efterspørgslen.

Forventningen for 2021 ser fornuftig ud for entreprenørbranchen og nu med regeringens nye finanslov, hvor håndværkerfradraget har fået et løft, vil det helt sikkert kaste ekstra opgaver af sig.