Abonnementsartikel

I 2021 har Arbejdstilsynet valgt fire nye fokusområder, som får et såkaldt "brancherettet tilsyn". Nedrivningsbranchen er et af de fire nye fokusområder.

Nedrivningsbranchen får kastet et ekstra grundigt blik på sig af Arbejdstilynet. Det sker fra 1. april og sker som led i udmøntningen af den politiske aftale om en ny og forbedret arbejdsmiljøindsats og ordnede forhold på arbejdsmarkedet, der blev indgået i april 2019.

På et brancherettet tilsyn sætter Arbejdstilsynet særligt fokus på at forebygge enten psykisk nedslidning, fysisk nedslidning eller nedbringe kemiske påvirkninger afhængig af den enkelte branches særlige karakteristika. Ud over det særlige fokus fører Arbejdstilsynet også tilsyn med virksomhedens øvrige væsentlige arbejdsmiljøproblemer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tilsynsindsatserne understøttes af kommunikation til alle virksomhederne i branchen, for at det særlige branchefokus også når ud til de virksomheder, der ikke får tilsynsbesøg. I nogle af brancherne lancerer Arbejdstilsynet koordinerede kommunikationskampagner i samarbejde med BrancheFællesskaberne for Arbejdsmiljø.

Inden for nedrivning vil der være særligt fokus på kemi, ergonomi og ulykker. Regeringen har samlet set afsat 40,6 millioner kroner til brancherettede og koordinerede tilsynsindsatser i 2021.