Abonnementsartikel

En kort corona-opbremsning fik ingen nævneværdig betydning for bundlinjen for Casa.

2020 blev et rekordår for byggekoncernen. Resultatet før skat endte på 243 millioner kroner mod 159 millioner året før, svarende til en stigning på 53 procent.

- I et år, hvor coronakrisen udfordrede os på måder, ingen kunne have ventet, har vi leveret et meget stærkt resultat. Det fortæller om - og skyldes - en virksomhedskultur med enorm styrke. Medarbejderne har været omstillingsparate i en grad, der har betydet, at Casas byggepladser har kunne overholde alle tidsplaner uden at måtte gå på kompromis med leverancer, siger CEO Torben Modvig i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Siden samfundet startede op igen, er ordrebogen vokset og vokset, men forårets pause betyder, at en del omsætning er blevet flyttet fra 2020 til det nye år.

CEO Torben Modvig, Casa A/S

Til gengæld var der et mindre fald på toplinjen, idet omsætningen faldt fra 2,55 milliarder kroner i 2019 til 2,26 milliarder sidste år.

Nedlukningen i foråret betød dog kun, at en række ordrer blev udskudt, men ikke aflyst. Var det ikke sket, havde Casas omsætning for 2020 været i niveauet 2,5-2,6 milliarder kroner - altså på linje med rekordåret 2019.

På trods af pandemiens negative indvirkning på markedet havde Casa i 2020 et samlet ordreindtag på 3,4 milliarder kroner. Det er det højeste i ét regnskabsår for virksomheden nogensinde.

- Den helt naturlige usikkerhed, der opstod hos mange i foråret, da pandemien for alvor ramte, påvirkede alle dele af byggebranchen, og fik mange investorer til at bremse op. Det viste sig dog ret hurtigt, at der kun blev tale om, at planer blev udskudt - ingen gav op. Siden samfundet startede op igen, er ordrebogen vokset og vokset, men forårets pause betyder, at en del omsætning er blevet flyttet fra 2020 til det nye år, siger Torben Modvig.

Styrkelse i Østdanmark og bredere fundament

Casa har i løbet af 2020 samtidig formået at vinde mere indpas i det østlige Danmark, end virksomheden selv forventede i 2019, blandt andet via en række store renoveringssager.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Renoveringsprojekter udgør i det hele taget en større andel af forretningen end tidligere, og ordrebogen for 2021 afspejler, at den trend ser ud til at fortsætte med en række store projektet i både Vest- og Østdanmark.

Væksten i Østdanmark sker desuden på grund af opbygningen af en stærk udviklingsorganisation i Østdanmark, der har trukket projekter som f.eks. milliardprojektet Stationsparken i Brøndby, 215 boliger på Søndre Ringvej 33a i Kirkebjerg og renoveringen af et kontordomicil på Lindevangs Allé på Frederiksberg.

Siden 2017 har Casa holdt fast i sin stærke position inden for boliger, mens områderne Erhverv og Renovering begge har præsteret markant vækst med henholdsvis 31 og 24 procent i gennemsnit årligt siden 2017.

Grøn strøm på byggepladser

Samtidig fortsætter Casa implementeringen af den ambitiøse bæredygtighedsstrategi frem mod 2023, selskabet lancerede i 2019. Det indebærer et træk, der skal reducere Casas CO2-forbrug markant:

- En stor del af strategien hviler på bæredygtighed, og i 2021 vil Casa sikre, at alle byggepladser kun anvender strøm fra vindmøller og solceller. Vi vil have endnu flere byggerier, der kan bæredygtighedscertificeres - også inden for renovering - og vi vil fortsætte med at styrke vores interne kompetencer på området, siger Torben Modvig.