Abonnementsartikel

Engcon og Volvo CE er klar til globalt samarbejde, hvor de første kompatible maskiner, de opdaterede EC250 E og EC300 E, når ud til værkstederne og Volvos og Engcons fremtidige kunder allerede i første kvartal af 2021.

I 2020 startede det fælles projekt med Engcons eML (Engcon Machine Link) og Volvo Smart Connect. Projektet er startskuddet til en global samarbejdsaftale mellem Volvo Construction Equipment og Engcon med det mål at tilbyde klargjorte maskiner, hvor Engcons tiltrotator og hurtigskift bliver en integreret del af maskinen.

Via en intelligent udviklet grænseflade kan Engcons styresystem kommunikere med maskinens computer og styre både tiltrotatoren og integration med Volvos egenudviklede maskinstyringssystem Dig Assist.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Med denne intelligente løsning kan Engcons tiltrotator i princippet blive en helt integreret del af maskinen, og fordelene er mange: tidsbesparelse under installationen, bevarelse af CE-mærkning og direkte integration med Volvo Dig Assist for blot at nævne nogle få. Kunder får en fuldt integreret løsning, hvor der har været fokus på kundeværdi og -oplevelse, forklarer Fredrik Eklind, produktejer hos Engcon Control Systems.

Fokus på den fælles kunde

Med eML kan Engcons eget styresystem DC2 kommunikere og dele information med en OEM's maskincomputer og maskinstyringssystem. Ved at kommunikere via CANbus (Controller Area Network) kan informationen både sendes og modtages sikkert og hurtigt - alt sammen med en nem elektrisk installation.

- Det er resultatet af et tæt samarbejde og integrationen af flere avancerede løsninger - tiltrotator, maskine og maskinstyringssystem - som gør det muligt at opnå denne forbedrede samlede oplevelse med fokus på den fælles kunde, siger Fredrik Eklind.

Integrationen er så langt, at kunden med den næste Dig Assist-opdatering tydeligt kan se, at det er en Engcon, der er tilsluttet, fordi tiltrotatoren i Dig Assists grafiske interface har Engcons signaturfarve. Med opdateringen kan kunden også forvente flere funktioner omkring udveksling af information mellem Volvo Dig Assist og Engcons DC2 styresystem.

- Maskinstyring er et vigtigt værktøj for dagens operatører, ligesom tiltrotatoren, en kombination hvor begge parter udveksler information, så kunden kan få alle fordelene ved begge værktøjer, forklarer Fredrik Eklind.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Projektet med Engcons eML og Volvo Smart Connect har betydet, at de første kompatible maskiner når ud til værkstederne og Volvos og Engcons fremtidige kunder i første kvartal af 2021.

- Projektet og det tætte samarbejde mellem Volvo og Engcon fortsætter. Ambitionen er, at vi i 2021 vil se flere af Volvos maskinmodeller lanceret med Volvo Smart Connect-løsningen, og at vi sammen vil fortsætte udviklingen af intelligente og integrerede løsninger, siger Fredrik Eklind.

Det er anden gang inden for kort tid, at Volvo CE melder klar med integrerede tiltrotatorer, da også Rototilt har lanceret et samarbejde med de svenske landsmænd.