Abonnementsartikel

ReTec Miljø skal fremover forhandle vindsorteringsmaskiner fra hollandske Nihot.

Kommerciel direktør Thomas Jessen fra ReTec Miljø kan fortælle, at virksomheden har fået forhandlingen af vindsorteringsmaskiner fra Nihot i både Danmark og Sverige.

- Vi er glade for at kunne tilføje Nihot til vores liste af anerkendte leverandører, idet de kompletterer vores produktsortiment rigtig fint med både vindsigter og film-vakuum sugesystemer. De passer desuden rigtig fint ind i vores målsætning om at samarbejde med leverandører, som står på mål for høj kvalitet, fortæller Thomas Jessen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hollandske Nihot har mere end 75 års erfaring.

rich-media-2
SDS 800 vindsigte-sorterer til C og I.

- De er i dag én af de førende aktører på verdensplan af luftteknologier indenfor affalds- og recyclingindustrien. Senest har de i slutningen af 2020 for eksempel lanceret en vindsigte på larvefødder, SDM800. Den er baseret på én af deres mest driftssikre modeller og sorterer både C&I, C&D, MSW, RDF, ASR, kompost og meget mere. Nihot lytter til markedet, og det gør dem til en stærk samarbejdspartner indenfor sortering, sigerThomas Jessen.

Separering via luft

Nihots vindsigter sorterer forskelligt slags affald i en let og en tung fraktion ved hjælp af negativt tryk, altså luft.

Grundprincippet i en vindsigte er, at inputtet føres ind i maskinen via et transportbånd. Her møder inputtet en luftstrøm, hvorefter den tunge fraktion falder ned og føres bort, mens luften transporterer det lette materiale videre hen på et andet transportbånd og ud af vindsigten. Begge fraktioner er dermed renere end før og kan videreforarbejdes, genbruges og/eller sælges til en højere pris.

Det er muligt at tilføje et yderligere step, således at der kan arbejdes med tre fraktioner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-4
Nihot SDM800 vindsigte på bælter.

Følg den grønne omstilling

At holde sig foran konkurrenterne kræver, at man hele tiden udvikler sig. Salgschef ved Nihot, Johan Keetbaas.

Han fortæller, at selvom verden er ramt af coronapandemien, står recyclingsudviklingen ikke stille. I Danmark sker der for eksempel meget lige nu omkring husholdningsaffaldet.

Den danske regering stiller også strenge krav, når det kommer til byggeaffald, emballeringsaffald og behandlingen af bundaske, og disse krav varierer afhængig af slutproduktet. Nihot har mange referencer i disse industrier, også i Danmark, siger Johan Keetbaas.