Abonnementsartikel

Middelfart Kommune har besluttet at igangsætte udviklingen af en masterplan for Trafikhavnen. Byrådet lægger op til bæredygtigt byggeri med mangfoldige boligtyper samt erhverv.

Nu sætter Middelfart Kommune gang i udviklingen af de kommunalt ejede arealer på Trafikhavnen, som kommunen købte og overtog i oktober 2019 fra det kommunalt ejede havneselskab, Trafikhavnen af ADP A/S.

En ny moderne bydel skal rumme mangfoldige boligformer, som kan imødekomme efterspørgslen fra mange af de tilflyttere, der vælger at bosætte sig i Middelfart. Byrådet ønsker en bydel med ejer- og lejeboliger i forskellige størrelser og til forskellige målgrupper. Derudover ønsker byrådet, at bydelen rummer erhverv, så der kan blive skabt arbejdspladser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Størstedelen af arealerne på havnen skal udvikles gennem en visionskonkurrence, hvor Middelfart Kommunes målsætninger for klima og bæredygtighed indgår som grundlag.

Et mindre delareal ved Turbinevej sættes til salg i offentligt udbud. Lokalplanen vil blandt andet stille krav om, at minimum halvdelen af den samlede bebyggelse på arealet skal være erhvervsbyggeri, og at der skal være fri offentlig adgang til grunden.

Byen er med til at udvikle

Den 25. februar gennemfører Middelfart kommune et digitalt borgermøde for alle interesserede. Her orienterer kommunen om forløbet, og borgere kan stille spørgsmål til havnens udvikling. Alle borgere kan desuden komme med input digitalt undervejs i konkurrencen, og de tre udvalgte forslag vil blive fremlagt på endnu et borgermøde. Det er forventningen, at borgerne på den måde er med til at påvirke konkurrencens resultat. Derudover vil der blive nedsat et forum af lokale interessenter, der bliver involveret i havneprojektet som repræsentanter for borgerne.

- Det er vigtigt, at udviklingen af fremtidens havn sker i samskabelse med byens borgere. Projektet kan drage stor nytte af den viden og erfaring, som de centrale interessenter har, og vi ser en stor værdi i, at borgerne har mulighed for at påvirke projektet, så det opnår en lokal identitet, siger borgmester Johannes Lundsfryd Jensen.

Vinder kåres til august

Middelfart Kommune igangsætter visionskonkurrencen i samarbejde med rådgivningsfirmaet Grandville. Tværfaglige hold bestående af arkitekter, ingeniører og konsulenter med viden om for eksempel byliv og bæredygtig byudvikling inviteres til at byde ind på opgaven.Tre af disse hold udvælges til at komme med deres bud på fremtidens visioner for den sidste del af havnen i Middelfart, og vinderprojektet bliver kåret til august.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efter konkurrencen skal vinderholdet bistå kommunen med at udarbejde en strategisk udviklingsplan for området, og derefter skal der laves lokalplaner, så byggeriet kan komme i gang.