sonsoreret-indhold

Abonnementsartikel

For stilladsleverandøren Haki går sikkerhed og kvalitet hånd i hånd med hurtighed, når det kommer til effektive og komplette stilladssystemer.

Fokus på arbejdsmiljø har allerhøjeste prioritet for Europas ældste stilladsproducent, Haki. Virksomhedens midlertidige adgangssystemer sikrer, at håndværkerne på pladserne dels kommer sikkert gennem arbejdsdagen, og dels skåner kroppen mod nedslidning.

Jeg kan være bekymret for, at markedet tager produkter til sig, som ikke overholder belastningskravene.

COO Henrik Christensen, Haki

- Det er vores vigtigste opgave. Det indebærer, at vi tænker sikkerhed, ergonomi og kvalitet ind i vores løsninger helt fra udvikling til endelig anvendelse. Vores tilpasningsevne betyder, at vi er i stand til at håndtere forandringer effektivt, fortæller COO, Henrik Christensen, Haki.

Gennemtestet kerneprodukt

Virksomhedens komplette stilladssystem og medfølgende komponenter opfylder samtlige love og bekendtgørelser på området. Et af kerneprodukterne er en letvægts længdebjælke på blot 12,3 kg, som har været i sortimentet meget længere end den nuværende danske regel om vægtbegrænsning på 15 kg trådte i kraft.

- Der er investeret betydelige ressourcer i udviklingen af bjælken, som har markedets laveste vægt og desuden overholder eurocode for systemstilladser. Længdebjælken er oftest den bærende del af stilladset, og det er derfor altafgørende, at systemet har været igennem en full-scale test for at identificere de givne belastninger, siger han og fastslår, at dette ikke kan understreges tydeligt nok:

- Efter den nye vægtgrænse blev kendt, er det danske marked desværre blevet oversvømmet med nye og lettere længdebjælker uden ny montagevejledning. Jeg kan være bekymret for, at markedet tager produkter til sig, som ikke overholder belastningskravene. Vi ser desværre jævnligt, at vores grej ude på pladserne kombineres med kopiprodukter. Det kan være katastrofalt for sikkerheden, og desuden betyder det at kunderne selv overtager ansvaret for systemet, når produkterne blandes - og det er kunderne ikke altid klar over, lyder det fra Henrik Christensen.

Snublefrit system

Haki arbejder konstant på at optimere sikkerheden. Blandt andet har man udviklet et nyt og snublefrit system uden søjletoppe, som øger sikkerheden markant.

- Det eliminerer faldrisiko og følger desuden kravene til ergonomisk opmuring, som er sat af branchen og foreskriver løft op til en meters højde. Samtidig skabes mere plads, og det er lettere at komme rundt om hjørner og effektivisere arbejdspladsen. Det er simpelthen en ny og bedre udnyttelse af standardkomponenterne, fastslår han.

Haki er også på forkant med digitale løsninger, som gør det let for kunderne at få adgang til montagevejledning, dokumentation og tegninger, og hvor kunderne selv kan lave mængdeberegninger.

- Det har kunderne taget rigtig godt imod, og dette fokus er med til at skærpe vores konkurrenceevne, slutter Henrik Christensen.

rich-media-3
Sikkerhedssluse fra HAKI.