Abonnementsartikel

Med under et år til næste Bauma i München har arrangørerne meldt ud, at efterårets udgave i Sydafrika ikke bliver til noget.

Messer og corona er to svære størrelser at jonglere med samtidigt. Det har man måttet sande mange gange allerede, og nu må Bauma-arrangørerne fra Messe Munich droppe afholdelsen af lillesøsteren i Sydafrika, Bauma ConExpo Africa.

Beslutningen er truffet efter dialog med messens udstillere. Sydafrika har de seneste måneder - i corona-regi - været kendt for en frygtet mutation. Derfor er folk pålagt strenge karantæneregler i et hav af lande, hvis man har besøgt landet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Usikkerhed om situationen i landet og potentielle gæsters lyst til at besøge messen, som skulle være holdt i midten af oktober, har derfor forhindret afholdelsen. Der er ganske enkelt for store omkostninger forbundet med deltagelse for udstillerne, målt i forhold til usikkerheden hvordan verden ser ud til oktober.

Bauma i Sydafrika bliver betegnet som den vigtigste af sin art syd for Sahara. Ved seneste udgave deltog 455 udstillere fra 34 lande, og godt 14.000 personer fra den omtalte del af kontinentet lagde vejen forbi.