Abonnementsartikel

I april 2011 blev en game-changer for maskinforretningen S.D. Kjærsgaard, da de fik importen af Case Construction og en verden åbnede sig med salg og service af entreprenørmaskiner i hele Danmark.

De seneste års udvikling viser den retning SDK har valgt for Case Construction i Danmark og Skandinavien. En afdeling i Karlslunde på Sjælland, en afdeling på Bornholm, forhandlingen i det sydlige, vestlige og centrale Norge samt udmeldingen om opførelsen af et Case Center med landbrugs- og entreprenørmaskiner i Ringsted, som vil stå klar i 2022. Hertil kommer afdelingerne i Frejlev, Vrå og Hornslet i Jylland, hvor det hele startede for 10 år siden med Case Construction.

At SDK er ikke bange for at prøve noget nyt. Et eksempel er Case Roadshow, som SDK introducerede i 2020, hvor de kørte landevejene tynde for at besøge byggepladser med nyt Case-materiel til demonstration for kunderne. Tæthed med kunden har altid være en grundsten i virksomheden siden begyndelsen i 1930.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Før importen af Case Construction i 2011 var SDK's primære fokus på landbrugsdelen, som også i dag har stor betydning for virksomheden med salg og service af Case IH landbrugsmaskiner.

Da Ole Kjærsgaard havde et ønske om at udvide produktsortimentet og Palle Kjærsgaard, siden han startede i virksomheden i 93, havde et bankende hjerte for entreprenørdelen, var frøene sået til ekspansion. Da muligheden bød sig en forårsdag for 10 år siden med import og ansvar for Case Construction i hele Danmark, var de hurtige til at slå til.

Fremtiden

S.D. Kjærsgaard har i det afsluttende år kunnet notere en fordobling af salget af store gravemaskiner, det vil sige fra 13 ton og op hos Case. De de mest solgte er i størrelsen 25 til 30 ton. Med de nye aktiviteter på Sjælland bliver nøgleordet konsolidering af forretningen, men samtidig lægges der også op til udvidelse af medarbejderstaben.

De nyeste på SDK holdet er salgschef i Vestdanmark, Brian Storgaard, og salgschef i Østdanmark, Simon Holt. Direktør og ejer Palle Kjærsgaard ser lyst på fremtiden.

- Vi byder velkommen til Brian og Simon, som skal være med til at cementere den vækstrejse, vi er på hos SDK. At vi kan fejre 10 års jubilæum med Case Construction gør mig varm om hjertet. Vi holder fingeren på pulsen, næsen i sporet og vi ser frem til udviklingen sammen med SDK teamet, vores kunder og leverandører - ikke mindst Case Construction, siger han.