sonsoreret-indhold

Abonnementsartikel

Virksomheden Expo-Net tilbyder effektiv markering og sikring af lysleder- og stærkstrømskabler samt sikring mod overgravning af rørledninger.

Mængden af kabler og rørledninger i jorden er steget markant gennem de senere år. I samme takt stiger risikoen for graveskader, og det har medført øget behov for omhyggelig afmærkning af de mange nedgravede rør og kabler.

Årligt sker der graveskader for omkring 100 millioner kroner, og det tal skal helst sænkes markant. Derfor har Expo-Net - efter ønske fra en række entreprenører og forsyningsselskaber - videreudviklet deres velkendte markeringsnet, så det nu kan benyttes til forebyggelse af graveskader på de mange typer rør og kabler, der ligger nedgravet rundt om i landet.

Mange farver

Markeringsnettet findes i bredder fra 10 til 120 cm, og det produceres i mange farver, alt efter hvad der indikeres for ifølge international standard. Det er desuden muligt at producere efter individuelle ønsker.

Ved at lægge et net i udgravningernes fulde bredde, forstærkes sikkerheden i forhold til at undgå fejl under gravearbejde, hvor der er kabler. Markeringsnettets unikke maskestruktur sikrer, at en rendegravers tænder opfanger nettet, så dele af det følger med op under udgravning og bliver synligt for de udførende, som straks kan standse arbejdet. Den største advarselseffekt opnår man ved at placere nettet mindst 30 cm over rørinstallationen.

rich-media-1

Mulighed for søgetråd

- Vi laver markeringsnet til en hel del forskellige typer opgaver. I øjeblikket har vi mange ordrer til vindmølleprojekter og ved fjernvarme-arbejde. Nogle af modellerne kan vi levere med en søgetråd, hvis der for eksempel er tale om lyslederkabler eller andre ikke-metalliske kabler, fortæller salgschef Rene Balslev Andersen fra Expo-Net.

Søgetråden er fremstillet af syrefast rustfrit materiale og isoleret med polypropylen (PP). Rullerne med søgetråd leveres med ledningsklemme og isoleringsmateriale. Det sikrer, at enderne i søgetråden bliver korrekt forbundet, og at samlingerne beskyttes mod fugt og snavs.

Markeringsnettet er produceret i polypropylen, som er et uforgængeligt og miljøvenligt materiale, der ikke afgiver giftige stoffer.