Abonnementsartikel

Volvo CE introducerer ny teknologi, der skal minimere antallet af utilsigtede hændelser, hvor operatøren af en gravemaskine ved en fejl kommer til at ramme joysticket

Det er desværre en tilbagevendende begivenhed på byggepladser, at arbejdere kommer til skade, fordi en maskinfører ved en utilsigtet handling udløser en pludselig bevægelse med maskinen. Her er det venstre joystick i Volvos gravemaskiner særligt udsat grundet sin position ved kabinedøren.

Derfor introducerer Volvo Construction Equipment et nyt intelligent joystick til sine gravemaskiner, som ved hjælp af sensorer kan afgøre, om operatøren rent faktisk holder korrekt om joysticket og udfører en tilsigtet handling. Hvis det ikke er tilfældet, reagerer de hydrauliske funktioner, som kontrolleres med joysticket, simpelthen ikke.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Joysticket er det første af sin slags men blot det seneste skud på stammen af eksisterende låsefunktioner på Volvos gravemaskiner.

- Sikkerhed er en topprioritet for os hos Volvo CE, og vores mål med denne nye funktion er at skabe øget sikkerhed på byggepladsen, siger Strategic Marketing Manager hos Volvo CE Michal Saczuk.