Abonnementsartikel

Der mangler godt 10 millioner kroner for at komme mål med arbejdet omkring Aarhus Rutebilstation, som blev lukket på grund af fare for sammenstyrtning.

Efter flere årtiers nølen fik man pludseligt travlt i Aarhus Kommune, da man i efteråret 2019 lukkede Aarhus Rutebilstation. Under stationen findes en parkeringskælder, og betondækket mellem kælderen og terrænet er i fare for at kollapse.

Den dårlige stand har man, ifølge Aarhus Stiftstidende, kendt siden 1985, hvor den daværende private ejer fik undersøgt parkeringskælderen. Kommunen blev gjort bekendt med undersøgelsens resultat i 1992, men først efter nye undersøgelser i 2019 blev rutebilstationen spærret af i al hast.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Arbejdet med at få rutebilstationen tilbage i fuld drift med en parkeringskælder under fyldt med sand bliver dyrere end forventet. Ifølge pressemeddelelse fra Teknik og Miljø i Aarhus Kommune fordi man var nødt til at reagere så hurtigt, at man ikke kunne nå at undersøge tekniske og praktiske forhold til bunds.

- Vi har forbedret tilgængeligheden til rutebilstationen betragteligt, så blandt andet ældre og handicappede har langt bedre vilkår, når de skal benytte busserne. Dernæst er udgifterne til jord- og betonhåndtering blevet væsentligt højere end først forventet, da en del har skullet bortskaffes som forurenet beton, og så blev nedbrydningen af udkørselstunnellen dyrere at gennemføre på grund af forsyningsledninger, angiver ejendomschef Katharina Nyborg, Teknik og Miljø, som væsentlige årsager til fordyrelsen.

Varmt boligmarked betaler prisstigning

Der indstilles til, at Aarhus Byråd godkender en tillægsbevilling på 10,1 millioner kroner, som finansieres af indtægter fra ejendomssalg. Den samlede bevilling til rutebilstationen vil dermed lyde på 28,7 millioner kroner.

Ifølge Aarhus Stiftstidende, har er finansieringen baseret på, at ejendomsmarkedet er gunstigt for tiden, så kommunen vil tjene mere på ejendomssalg. Lokalmediet skriver i den forbindelse, at borgmesterens kontor til finansieringen har skrevet:

"Det bemærkes, at den foreslåede finansiering via merindtægter ved ejendomssalg ikke er i overensstemmelse med styringsprincipperne."