Abonnementsartikel

Odico er en af tre virksomheder, som er blevet nomineret til Dansk Robot Netværks (DIRA) Teknologipris med deres mobile fliseskærerobot, Cut'n Move.

Cut'n Move er Odicos mobile fliseskærerobot til on-site skæring af tegl, fliser og andre materialer, og betjeningen af robotten fortages via en helt almindelig iPad.

Odico har en ambition om, at fliseskæring i fremtiden bliver automatiseret med robotter til gavn for brolæggere, som dagligt er udsatte for støj- og støvgener samt nedslidende arbejdspositioner og tunge løft.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Fliseskæretrobotten kan styres via iPad. Pressefoto.

Om nomineringen udtaler juryen blandt andet:

- Den her teknologi kan gøre en forskel og være med til at automatisere byggebranchen, og det er imponerende og banebrydende, at give sig i kast med.

- Det er med både glæde og stolthed, at vi i dag har modtaget nominering til DIRA Teknologiprisen 2021. Vi håber, at vi med denne nominering kan sprede budskabet om de fantastiske fordele, der er ved at anvende robotteknologi på nye måder i byggebranchen, og ser frem til at præsentere Cut'n Move til Robotbrag, siger Anders Bundsgaard, administrerende Odico.