Lyt til artiklen:

Teknik og Miljø har sløret og fortiet underskud

00:00
Hastighed: ???x
01:18

Abonnementsartikel

Embedsmænd i Københavns Kommune har gennem en årrække ladet et underskud vokse og camoufleret virkeligheden.

I perioden 2017 til 2020 er underskuddet i Københavns Kommunes Teknik og Miljøforvaltnings aflønningsmodel vokset med næsten 50 millioner kroner. Det skriver Berlingske Tidende.

Flere eksperter har over for avisen vurderet, at embedsmændene har overtrådt de gældende regler på området - både ved ikke at rette op på det voksende underskud, og ved sløre underskuddet med efterfølgende voksende timepriser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Aflønningsmodellen skal sikre, at der er balance mellem anlægsprojekter og løn til ansatte i disse projekter. Det betyder, at den kommunale bygherreorganisation skal registrere antallet af arbejdstimer på de enkelte projekter. Men det er tilsyneladende ikke sket i fuldt omfang, skriver Berlingske, og derfor er underskuddet løbende vokset.

Underskuddet fra 2017 til 2020 har forvaltningen så forsøgt at dække ved at hæve timeprisen fra 2020.

Men det er i strid med reglerne og ulovligt, påpeger professor Per Nikolaj Bukh, som er professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet . Reglerne fastslår, at en forvaltning kun må bruge penge på noget, som det politiske flertal på rådhuset har bevilget penge til - altså godkendt.