Abonnementsartikel

Dansk og tysk politi rykkede ud sammen med Trackunit-system

De glemte lige at få leje-papirerne på plads, da de rullede væk med to store dieseldrevne kompressorer fra udlejningsvirksomheden Delpin A/S. Men det var nok heller ikke meningen, at der skulle betales leje for det dyre grej. Eller at det overhovedet skulle afleveres igen. Så var de nok kommet i åbningstiden og havde undladt at bakke hegnet ned.

Men fornøjelsen blev kort for de natlige "kunder" hos Delpin. Dansk og tysk politi rykkede ud efter tydelige anvisninger fra Delpins Trackunit flådestyringssystem. Og så kom kompressor-tyvene i bogstavelig forstand under mere kompression, end de fandt behageligt. Og kompressorerne kom retur til Delpin.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi oplever tyveri af vores materiel flere gange årligt. Men denne sag havde et anderledes forløb og en lykkelig slutning for os, fortæller Frede Jessen, der er ansvarlig for indkøb hos Del-Pin A/S.

- En af vore medarbejdere oplevede en morgen, at gerningsmænd havde bakket hegnet ned med et køretøj og taget to store diesel-drevne kompressorer med sig. De var gået målrettet efter kompressorer monteret på trailere. De var jo lette at transportere ud af området, siger Frede Jessen.

Over grænsen

- Vi kontaktede omgående politiet, som så kunne tage hul på efterforskningen. Kort efter gik en alarm i vores Trackunit flådestyringssystem, der viste at kompressorerne havde passeret grænsen til Tyskland, siger Frede Jessen.

- Politiet fik det at vide med det samme, og to minutter efter blev jeg ringet op fra et efterforskningscenter i København, som jeg kunne give adgang til flådestyringssystemet og sporingen af kompressorerne. Centeret kontaktede de tyske myndigheder, der hurtigt fandt frem til en lejet varevogn med rampe og spil, der holdt parkeret på en rasteplads. Her overvågede de bilen indtil en person steg ind i køretøjet. Og så slog de til. Det hele tog kun nogle få timer, forklarer Frede Jessen.

I mellemtiden var dansk politi også på sagen. I en skov ved Haderslev fandt politifolkene den anden kompressor. Tyvene var simpelthen kørt fast med deres bytte og havde forladt maskineriet i løbet af natten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tyvene går efter mindre maskiner

Det var tydeligt, at gerningsmændene havde haft åbnet for dækslerne på kompressoren for at se efter ekstra kabler og sporingsenheder. Men de fandt ingenting.

- GPS-enhederne, som vi monterer i maskinerne, skal være så små som muligt, så de netop er til at skjule for tyvene der ellers vil fjerne eller ødelægge dem, forklarer Frede Jessen.

- Vi oplever, at tyvene skifter fokus fra gravemaskiner til nu at gå efter de mindre maskiner i vores sortiment. Så i den kommende tid vil vi montere flere Trackunits i vores flåde af udlejningsmateriel. Desuden vil vi arbejde med bedre sikring af vores pladser i de forskellige afdelinger samt med bedre belysning og kameraer, siger Frede Jessen fra Del-Pin A/S.