Abonnementsartikel

Transport- og logistikmessen Vestfyn Trækker den 1. - 3. juni ved Ejby er årets største begivenhed af sin art

Næsten alle stande på årets Vestfyn Trækker-messe er nu afsat, og arrangørerne håber, at man igen kan tiltrække et stort publikum. Sidste år fandt knap 7.000 besøgende vej til messen ved motorvejen ved Ejby. Da det i 2011 samtidig var dårligt vejr med masser af regn, er det bestemt ikke urealistisk at forvente endnu flere i år, hvor messen løber af stablen 1. - 3. juni. Kun omkring 10 standpladser er endnu nu ledige.

- Antallet af bookede stande har passeret 2011-tallet, så det er sikkert og vist, at der bliver flere udstillere i år. Standene bliver organiseret efter en ny plan, som skal gøre messearealet mere overskueligt for de besøgende, siger arrangør Per Mikkelsen, direktør for VBG i Danmark, som er arrangører af Vestfyn Trækker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han oplyser, at messens målgruppe er udvidet betragteligt i takt med udstillerfeltet, der spænder over kategorierne lastbiler, opbygning, kraner og tilbehør, dæk, containere, brancheforeninger og rådgivning samt fagblade, uddannelse og finansiering.

- Arrangementet har udviklet sig til at dække de fleste aspekter af landtransport og besøges ud over transportbranchen af stadig flere bygge- og anlægsvirksomheder samt beslutningstagere fra det offentlige, eksempelvis materielgårde og tekniske forvaltninger, siger arrangøren.

Det skyldes ikke mindst, at der udstilles stadig mere materiel til byggeri og anlæg som eksempelvis tiptrailere og lastvognsmonterede kraner samt til køretøjer i varevognsklassen, der er målrettet bl.a. håndværkere og kommuner.

Udstillingsvindue for grøn innovation

VBG fortsætter sine bestræbelser på at gøre messen til et forum for grøn innovation. En af frontløberne på området, midtjyske Spørring Karrosserifabrik, udstiller på Vestfyn Trækker sit nye automatiske rullepresenningssystem, Eco Top, monteret på et komplet træk til korn- og foderstofkørsel, som er leveret til Vognmand Jørgen B. Kristensen i Højmark.

Ud over MFC-udstyrede vogntog til bl.a. grise- og containerkørsel vil VBG på sin egen stand præsentere flere produktnyheder, herunder nye indbygningsmuligheder til køretøjer med kort overhæng samt en løsning til automatsmøring.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også de nye regler for totalvægt og akseltryk, der trådte i kraft i sommeren 2011, forventes at komme i fokus på messen.

- Især oplever vi stor interesse blandt vognmændene for, at den tilladte totalvægt for 7-akslede lastbiler er øget fra 48 til 54 ton. Mange ønsker at vide mere om mulighederne for samlet godkendelse af køretøjer eller hele vogntog efter de nye regler. De forskellige lastvognsmærker står klar til at svare på spørgsmål fra de besøgende, ligesom vi som producent af sammenkoblingsmateriel gerne er behjælpelige, slutter Per Mikkelsen.

Messen afvikles fra den 1. til 3. jun. Fredag fra kl. 10 til 15, lørdag fra 9 til 17 og søndag fra 9 til 16. Se mere på www.vestfyntraekker.dk