Abonnementsartikel

Dansk importør af JCB-maskiner er ved at gøre klar til Agromek

Der er stadigvæk en måned til den store Agromek-messe, der bliver afholdt den 27.-30. november i Messecenter Herning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men Nicolaisen & Larsen A/S, dansk eneimportør af JCB entreprenør- og landbrugsmaskiner, vil ikke vente så længe med at præsentere de nyheder, som firmaet har med på stand 2750 i messecentrets Hal C.

To af nyhederne er blevet belønnet med henholdsvis to og én stjerner af messens dommerkomité.

To stjerner til motorerne

JCB EcoMAX-motorer, som opfylder kravene til Tier 4i uden tilsætning af add-blue og uden brug af partikelfiltre eller katalysator, har fået to stjerner.

De nye motorer er alle 4-cylindrede og er enten med 4,4 eller 4,8 liter slagvolumen. De vil blive produceret med mellem 75 og 145 hk.

Producenten hæfter sig ved, at motorerne - i modsætning til mange andre på markedet - kan bruges uden hjælpestoffer og filterdele, som skal skiftes. Og så kræver de samtidig en forholdsvis lille indbygningsplads.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På Agromek vil EcoMAX-motorerne blive vist i blandt andet en JCB-rendegraver.

En stjerne til teleskoplæsser

JCB TM 320 S. telemaster har fået én stjerne. Der er tale om er en knækstyret teleskoplæsser, som kan løfte 3.200 kg til en højde af 5,2 meter.

Den er udstyret med den nye EcoMAX-motor på 145 hk samt en 6 trins powershift transmission med torque-lock, en funktion, som låser converteren for at undgå krafttab.

Det nye på telemasteren er, at torque-lock kommer i brug også ved de lave gear - helt nede fra 2. gear.

Flere maskiner med

JCB kommer også med en 2.700 kg 8026 CTS minigraver, der kommer ind i programmet og skal tage over, hvor der kræves mere stabilitet, end hvad JCB 8025 ZTS formår.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Man vil også kunne opleve Farm Master 426 S Agri - en gummihjulslæsser i 13-15 tons klassen. 426'eren er, ligesom mange af de øvrige Farm Master modeller fra JCB, udstyret specielt til landbrug og maskinstationer.

JCB tager også Fastrac 3230 Xtra med, der nu er udstyret med Sisu-motor med SCR commonrail-teknologi.