Abonnementsartikel

Pon Equipment A/S har en ny rendegraver fra Caterpillar med til Agromek.

Den danske Caterpillar-forhandler, Pon Equipment A/S, lover, at det ikke kommer til at gå stille af på arealerne ved Messecenter Herning. Pon Equipment stiller nemlig op med en maskine, som de selv kalder for "en nyhed i verdensklasse" - en ny rendegraver i F-serien: Cat 444F.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Cat 444F afløser 434E og 444E og er som standard udstyret med hydraulisk redskabsfæste i front samt hydraulisk sideforskydning af gravearmen. Rendegraveren er med 18" forhjul og 28" baghjul og er udrustet med et 14' udskydeligt gravestik, men kan også fås med et 16' udskydeligt gravestik.

Cat 444F har en bror, Cat 432F. Den afløser 432E og 442E og giver ligeledes kunden mulighed for at vælge stiklængde.

Flere forbedringer

Begge maskiner har lock-up i convert'eren, som giver en væsentlig reduktion i brændstofforbruget. Læsseudstyret er blevet optimeret for bedre geometri. Ligeledes er gravearmen blevet ændret således, at udstyret kan pakkes bedre sammen ved vejkørsel, uanset om der er monteret redskabsfæste og skovl eller hydraulikhammer.

- En væsentlig ændring på de nye maskiner er transmissionen med lock-up, som giver hurtigere acceleration og konstant hastighed ved kørsel over længere strækninger samt meget lavt brændstofforbrug. Derudover er motorhjelmen sænket væsentligt, så der er langt bedre udsyn til læsseskovlen samt brug af pallegafler, fortæller produktspecialist Bo Mikkelsen fra Pon Equipment A/S.

Ligesom på forgængerne er de nye rendegravere udstyret med hydraulisk for-styring og proportional betjening af udskud - tiltskovl samt 4 i 1-skovl er med fingerlette glidekontakter i joystikkene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinerne er desuden også udstyret med elektrisk omskifter mellem ISO og SAE gravemønster.