Abonnementsartikel

DM&E oplever stor efterspørgsel på sit tegneprogram, som bliver demonstreret på Agromek.

I disse år sker der en stor udvikling indenfor det digitale byggeri - ikke mindst på grund af kommunernes krav til digital udveksling af dokumenter i forbindelse med byggeansøgninger og færdigmeldinger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og det har indflydelse på kloakmestrenes arbejdsgang, fortæller konsulent Søren Christensen fra brancheforeningen Danske Maskinstationer & Entreprenører (DM&E).

- I dag tegner rigtig mange af landets kloakmestre stadig i hånden, men denne tendens er på kraftig retræte til fordel for digitale tegnemetoder, siger Søren Christensen.

- Den seneste tid har vi oplevet en kraftig stigning i interessen for vores tegneprogram, tilføjer han med henvisning til organisationens kloakmodul, programmeret i Visio Professionel.

Skal være nemt og enkelt

Ifølge Søren Christensen er der for mange kloakmestre ét meget væsentligt krav, når de skal vælge tegneprogram - det skal være nemt og enkelt at bruge.

- Man skal tænke på, at mange kloakmestre er praktiske mennesker, som laver tilbud, ansøgninger og tegnearbejde efter aftensmaden. Derfor må et værktøj som dette ikke være for tungt og indviklet at gå til, siger Søren Christensen og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- For os er det vigtigste, at landets kloakmestre kommer i gang med at tegne digitalt, og det må noget indviklet IT-værktøj ikke stå i vejen for. Dette var også opgaven, da vores medlemsvirksomheder for over 10 år siden bad os om at finde et egnet tegneprogram til praktiske fagfolk.

DM&E demonstrerer sit tegneprogram på Agromek-messen, hvor man også vil kunne høre om foreningens mange andre ydelser til kloak- og entreprenørvirksomheder.