Abonnementsartikel

Jamas-ejer Leif Tullberg har ansat sin tidligere højre hånd som direktør i Jamas. Makkerparret går efter at fordoble virksomhedens omsætning.

Da Leif Tullberg i foråret trak sig fra DSV Miljøs bestyrelse efter seks år som formand, regnede han med, det var et farvel til bygge- og anlægsbranchen.

Men så fik han tilbudt Jamas, der sælger entreprenørmaskiner, til en god pris. Leif Tullberg slog til og overtog virksomheden gennem sit investeringsselskab Mezzanin A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dermed var han tilbage i den gren af erhvervslivet, han kender fra de 36 år, han brugte på at gøre DSV Miljø-koncernen til den ledende leverandør af råstoffer, transport-, logistik- og miljøløsninger i Danmark.

Og nu har han så ansat sin høre hånd gennem 15 år, Jens Lundgaard som direktør for Jamas A/S.

- Jens var en af de drivende kræfter i DSV Miljø, siden vi startede som et selskab under DSV. Han har i høj grad sin del af æren for den virksomheds vækst og succes, så jeg har store forventninger til ham i Jamas. Han har en stor arbejdskapacitet og de helt rigtige kompetencer. Han kender kunderne, og han kender markedet, siger Leif Tullberg, der både er ejer af og bestyrelsesformand for Jamas A/S.

Omsætningen skal fordobles

Jamas sælger især gravemaskiner og gummigeder fra koreanske Doosan. Den årlige omsætning ligger omkring 55 millioner kroner, men den nye direktør har store ambitioner:

- I løbet af tre år skal omsætningen fordobles, og vores markedsandel skal have nået op på 11 procent. Vi kommer til at arbejde med nye mere kundevenlige finansieringskoncepter. Og vi vil udbygge vores værksted med avancerede servicevogne, så vi kan komme ud til kunderne og servicere deres maskiner i stedet for, at de skal komme til os, fortæller Jens Lundgaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han er både uddannet landbrugsmaskinmekaniker og ingeniør, og da han sidste år stoppede som koncernchef for DSV Miljø, gik han i gang med at udbygge sin uddannelse med en Executive MBA.

Jens Lundgaard starter i Jamas A/S den 2. januar 2013. Virksomheden har tidligere offentliggjort, at dens nuværende direktør, Jakob Stausholm stopper ved årsskiftet.