Abonnementsartikel

Det kan være en god idé at investere i de rigtige tænder til graveskovlen.

Hver tand til sin tid. Eller rettere: Hver tand til sin opgave.

Det kan maskinfører Søren Mikkelsen fra Sorøfirmaet TJO skrive under på. I sit daglige arbejde i grusgraven ved Svogerslev kan han nu se, hvordan et tandskifte på graveskovlen sparer firmaet for mellem 50-70 liter dieselolie dagligt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og ikke nok med det, for produktiviteten er også steget. De nye tænder bryder bedre gennem de hårde grus- og stenlag og får nu flyttet endnu flere tons materiale på en arbejdsdag.

- Normalt har vi monteret standardtænder på vores skovle. Enten er det brede spadetænder eller E354 standardtænder. Men arbejdet her i grusgraven er så hårdt for materiellet, at standardtænderne ikke er velegnede, fortæller Søren Mikkelsen.

- Vi har nu skiftet til den mere spidse E354 SP tand, som har vist sig at være effektiv og slidstærk i det stenede materiale, siger han.

Mange varianter

Hos firmaet Viggo Bendz, der har leveret det nye tandsæt til graveskovlen, erkender salgschef Henrik Skibsted Jakobsen, at vaner og rutiner er svære at få lavet om.

Han mener dog, at hvis entreprenørerne eller maskinførerne er opmærksomme, så kan de tjene tusindvis af kroner ind til firmaet ved at vælge det korrekte grej til de arbejdsopgaver, der skal udføres.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der findes så mange tandtyper på markedet, at det for entreprenøren og maskinføreren kan være svært at kende til de mange forskellige varianter, fortæller Henrik Skibsted Jakobsen og fortsætter:

- Men ved at søge vejledning hos os som leverandør kan man netop få råd om, hvad man bør vælge til den enkelte opgave. Det handler primært om at få udbredt budskabet om, at der både er et besparelsesperspektiv i form af lavere brændstofforbrug og en øget produktivitet at vinde ved det at vælge det rette udstyr.