Abonnementsartikel

Michael Husfeldt har fundet nye udfordringer ved LMB Danmark A/S og forlader derfor stillingen som branchedirektør for Dansk Maskinhandlerforening og Maskinleverandørerne.

Tidligere i år kunne sekretariatet bag Dansk Maskinhandlerforening samt Maskinleverandørerne meddele, at branchedirektør Michael Husfeldt stopper med udgangen af oktober. Herefter vil han tiltræde stillingen som administrerende direktør i LMB Danmark A/S, hvor den nuværende direktør Jørgen Pedersen går på pension.

Dermed er det et farvel til en person, der har været en af frontfigurerne i en branche, der i de seneste år har stået i skyggen af den økonomiske verdenssituation.

Artiklen fortsætter efter annoncen

MASKIN|teknik har sat Michael Husfeldt stævne for at gøre status over de år, han har været med til at præge maskinbranchen.

Ny strategi lokkede

Michael Husfeldt trådte for første gang ind i sekretariatet 1. august 2007.

- Det var et tilbud, som virkede rigtigt spændende. Det var på et tidspunkt, hvor sekretariatet var begyndt at arbejde med en ny strategi, som jeg meget gerne ville være en del af, fortæller han.

Den nye strategi betød i grove træk, at sekretariatets fokus skulle flyttes.

- Det gik ud på, at vi skulle gøre selve branchedelen mere synlig - blandt andet gennem flere brancheaktiviteter. Tidligere havde foreningen mere et fokus som en arbejdsgiverforening. Nu er det 90 procent brancheforening og 10 procent arbejdsgiverforening, forklarer Michael Husfeldt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg må sige, at bestyrelsen havde set helt rigtigt. Der var uden tvivl behov for flere brancheaktiviteter, tilføjer han.

Som eksempler på de aktiviteter, der er kommet til over de senere år, nævner han blandt andet mere uddannelse, mere fokus på arbejdsmiljø samt arrangementer, hvor netværk har været i fokus.

- En anden stor opgave, som er blevet gennemført, mens jeg har været her, var flytningen af sekretariatet fra København til Kolding. Rigtigt mange af vores medlemmer er i Jylland, og så har Kolding en central placering i forhold til at nå ud til hele landet.

Præget af nedgang

Hvis Michael Husfeldt skal evaluere den tid, han har haft som direktør, er konklusionen positiv - til trods for, at der har været store udfordringer.

- Det har været særdeles spændende. Da jeg begyndte, var alt godt med lyse udsigter. Men der gik ikke mange måneder, før udfordringerne begyndte at komme, fortæller han med henvisning til den økonomiske krises indtog.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Og det er helt naturligt, det har præget mit job, tilføjer han. Nedgangstiderne illustreres bedst ved de deprimerende tal, der kunne knyttes til branchen.

- Salget af landbrugsmaskiner faldt med 30 procent, mens det gik endnu hårdere ud over entreprenørmaskiner, hvor salget næsten faldt med 70 procent. Det er klart, at sådan noget er hårdt for branchen, konstaterer Michael Husfeldt og fortsætter:

- Det var ikke lige det, jeg havde regnet med, da jeg begyndte.

Mangel på elever

Heldigvis har han også set, hvordan tingene er begyndt at lysne.

- Vi er på den anden side nu, og det er en spændende tid, branchen går i møde. Jeg mener, vi er blevet klogere, og dybest set er der også kommet sundere virksomheder ud af det, siger han eftertænksomt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men med nye tider kommer der nye problemstillinger, man må forholde sig til - om end de er af en lidt mere positiv karakter end de nedskæringer, virksomhederne tidligere har været tvunget til.

- Udfordringen bliver nu, at vi kommer til at mangle kvalificeret arbejdskraft. Der mangler elever i branchen, og det er væsentligt, vi får fokus på det, forklarer Michael Husfeldt, der også har et bud på, hvad der kan gøres.

- Vi kan som brancheforening lave kampagner, der viser, hvor attraktivt det er at uddanne sig inden for maskinfaget. Men virksomhederne skal også være gode til at markedsføre sig selv lokalt for på den måde at tiltrække de unge. Jeg tror, det er der, det store ryk skal ligge.

Stor opbakning

Nu ligger fremtiden i LMB Danmark, hvor Michael Husfeldt i øvrigt tidligere var marketingschef.

- Det var en mulighed, der pludselig opstod. Det har været helt udramatisk, og efter den tid, jeg har været her, er det et naturligt tidspunkt at stoppe, fortæller han og understreger samtidigt, at jobskiftet er et tilvalg - og ikke et fravalg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det bliver spændende at komme bag et skrivebord igen. Som branchedirektør står man på en måde udenfor og kigger ind. Nu skal jeg ind og være med igen. Det glæder jeg mig til, men jeg kommer samtidig til at bevare kontakten, for det er jo ikke sådan, at jeg forlader branchen.

I det hele taget har forholdet til medlemsvirksomhederne betydet meget for den afgående direktør.

- Noget af det, der har gjort størst indtryk på mig, er den måde, medlemsvirksomhederne har bakket op på. Det er det, der har givet mest brændstof i hverdagen, slutter han af, og sender dermed venlige tanker til de virksomheder, han har repræsenteret siden sommeren 2007.