Abonnementsartikel

Skal Odense Letbane stå klar til tiden, kræver det politisk vilje fra Christiansborg, mener Region Syddanmark.

Formand for Region Syddanmark Carl Holst opfordrer Folketingets politikere til at fastholde fokus på den kommende Odense Letbane, der sendes i høring 1. december.

- Jeg har hele tiden slået på, at Odense Letbane er en nødvendig del af infrastrukturen omkring det nye universitetshospital, Syddansk Universitet og de mange andre arbejdspladser i og omkring Forskerparken, hvor titusindvis af mennesker vil få deres daglige gang, siger Carl Holst.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Derfor er det væsentligt, at alle parter holder tempoet, og at der ikke går Christiansborg-fnidder i den, som vi har set med andre infrastrukturprojekter, advarer han.

Carl Holst hæfter sig ved, at statens andel af projektet er at vedtage anlægsloven på vilkår, som gør det muligt for regionsrådet at bevillige 100 millioner kroner til letbanen.

Fremgang i passagermængden

- Og så forventer jeg, at staten inden længe vil melde ud, at man bidrager økonomisk til banens realisering. Det er vigtigt for projektet, at staten melder sig på banen med konkrete tilsagn, siger Carl Holst.

Han peger på, at nødvendigheden af at holde tempoet ikke er blevet mindre efter etableringen af Togfonden.dk, som via hurtige tog mellem de større byer vil få flere passagerer til at bruge den kollektive trafik.

Trafikstyrelsens egne beregninger viser ifølge Carl Holst en fremgang i passagermængden på Odense Banegård Center på mere end 50 procent over de kommende 15-20 år.