Abonnementsartikel

En stor renoveringsopgave indeholder blandt andet forskellige nedrivninger.

Ringsted-entreprenør Enemærke & Petersen underskrev onsdag storentreprisekontrakten med Boligforeningen Århus Omegn på facaderenoveringen på Rosenhøj i Aarhus.

Kontrakten er på 382 millioner kroner. Projektet starter allerede senere på året og forventes afsluttet i begyndelsen af 2017. Enemærke & Petersen blev - sammen med Wicotec Kirkebjerg - allerede valgt til opgaven for godt to måneder siden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs mere om det her: Renovering til 700 millioner

Enemærke & Petersen er glade for, at kontrakten nu er underskrevet, så de kan komme i gang med planlægningen og mobiliseringen af medarbejdere, leverandører og underentreprenører til opgaven.

Forskelligartede opgaver

Virksomheden forventer, at opgaven kommer til at beskæftige cirka 100 medarbejdere fordelt på byggeledelse og håndværkere i hele perioden.

Alene facadedelen udgør 54.000 m2, som er fordelt på bebyggelsens 27 boligblokke og 840 lejligheder. Herudover indeholder kontrakten en betydelig anlægsgartnerdel samt forskellige nedrivninger og nyopførelser af nye lejligheder.

Facaderne skal i stor udstrækning udføres som præfabrikerede elementer, og opgaven handler endvidere meget om samspillet med beboerne og lokalsamfundet i Rosenhøj - i og med, at opgaven skal forløbe i etaper over de kommende tre år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Arkitekter og ingeniører på projektet er henholdsvis Arkitema og Ingeniørfirmaet Viggo Madsen.