Abonnementsartikel

Den nye direktør for Maskinleverandørerne har de senere år haft flere berøringsflader med maskinbranchen.

MASKIN|teknik har talt med branchedirektør Klaus Nissen kun en uges tid efter, at han den 1. december tiltrådte stillingen som direktør for Maskinleverandørerne og Dansk Maskinhandlerforening.

Klaus Nissen har knapt nået at beskæftige sig med Maskinleverandørerne, men han er dog i stand til at sætte ord på nogle af de væsentlige opgaver for foreningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Overskriften er brugtmarkedet, som spærrer for nysalg mange steder. Men jeg tror til gengæld ikke, at rådgiverrollen i forhold til de enkelte medlemmer kommer til at fylde så meget, for mange af maskinleverandørerne har allerede eksterne ledere.

- Men arbejdsgiverdelen er også vigtig, fastslår han.

Fælles udfordring

Inden for entreprenørmaskiner og landbrugsmaskiner står man ifølge Klaus Nissen med en fælles udfordring i forhold til at rekruttere og fastholde kvalificeret arbejdskraft.

- Landbrugsmaskinmekanikere og entreprenørmaskinmekanikere er eftertragtede, når de er færdiguddannede. Der er mange brancher, som lokker, konstaterer Klaus Nissen, som derfor også regner med, at det bliver en af de vigtige opgaver at tage fat på.

Spændende udfordring

Landbrugsmaskinbranchen, som Dansk Maskinhandlerforeningsdelen dækker, over er ikke helt ukendt for den nye direktør. Dels driver han et hobbylandbrug og har altid interesseret sig for landbrugserhvervet. Men han har også i et par år i tiden hos Temac haft agenturet på RMH-fuldfoderblandere, indtil RMH skiftede fra at have nationale importører til at have en enkelt i hele Skandinavien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den opgave havde vi hverken mulighed for eller lyst til at løfte, siger Klaus Nissen.

Agenturet blev derfor overtaget af HCP i Grindsted, og Temac fortsatte i stedet som forhandler i Sydjylland og på Fyn. Klaus Nissen har nu trukket sig ud af Temac for at stå helt frit i jobbet som branchedirektør.

- Jeg synes, det er en interessant mulighed og en spændende udfordring at komme til at sidde på denne side af bordet efter at have arbejdet internationalt og også at have været selvstændig, siger Klaus Nissen.

Med sin baggrund kender han således nogle af de udfordringer, de danske maskinhandlere står over for, fordi han også selv har været med i branchen i nogle af de svære kriseår, og han tøver ikke med at udpege branchens største udfordringer.

Alsidig karriere

Klaus Nissen begyndte sin erhvervskarriere i et trainee-forløb hos Ecco Sko A/S og fik sideløbende en uddannelse som akademiøkonom. Efter dette forløb fortsatte han karrieren hos Ecco Sko frem til 2003, hvorefter han flyttede til Norge for at blive viceadministrerende direktør i et softwarefirma, SU Soft, som på det tidspunkt stod over for en internationaliseringsproces. Her arbejdede han frem til 2007, da han blev direktør og medejer i firmaet Temac Autamation ApS, der er et agenturfirma i Ribe. Virksomheden arbejder med import, salg og service af maskiner inden for industriautomatisering.