Abonnementsartikel

18 leverandører af entreprenørgrej og tilbehør deltager på Scantrucks udstilling.

Scantruck A/S i Skive fuldender springet fra åbent hus-arrangement til en egentlig messe, når maskinfirmaet afvikler sjette udgave af ScanMek fredag den 24. og lørdag den 25. januar. Ikke færre end 18 af Scantrucks leverandører stiller nemlig op med hver sin stand og præsenterer deres respektive produkter til maskiner til både entreprenørbranchen, landbruget og industrien.

- Skovle, grabbe, styringssystemer, rotortilt, arbejdslamper, førersæder og mange andre produkter er jo naturlige dele af en komplet maskine. Derfor har vi inviteret vore leverandører af en lang række tilbehør til at være med på ScanMek 2014. Og de har mildt sagt været super positive over for muligheden for at præsentere sig i Scantruck-omgivelser, fortæller virksomhedens salgschef, Henrik Kirketerp-Møller.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dermed er der mere end nogensinde sikkerhed for én på opleveren for de op imod 3000 gæster, som Scantruck regner med at tage imod i løbet af de to udstillingsdage.

Flere nyheder

- Vi har heldigvis selv mulighed for at præsentere flere helt friske maskinnyheder på ScanMek. Begge vore to helt store mærker, Komatsu og Manitou, får danmarkspremiere med nye maskiner. Og fra Atlas får vi hele to nye læssemaskiner frem til dagen, siger Henrik Kirketerp-Møller.

Komatsu byder ind med den splinternye 15 tons gravemaskine PC138-10 med lige omkring 100 heste under motorhjelmen og plads til trekvart kubikmeter i skovlen ad gangen. Maskinen er en rigtig haleløs med ultrakort bagende, som giver mulighed for at arbejde klos op ad bygninger og i øvrigt under snævre forhold. Og mtoren med den nyeste EU Stage IIIB-teknologi er beregnet til optimalt hensyn til miljøet.

ScanMek byder på Manitou-nyheder både på entreprenørfronten og til landbruget. Byggefolket vil nok tage de nye Manitou'er i MT-serien i nærmere øjesyn. Serien består af tre maskiner, hvoraf Scantruck præsenterer de to mest oplagte til det danske marked, MT835 og MT1135. Den største af maskinerne tilmed både med og uden støtteben.

MLT629 er Manitous nye landbrugslæsser, som netop har ramt Danmark. En 5500 kg tung og kompakt maskine, som magter at flytte rundt med op til 2,9 tons. Perkins leverer motorerne til Manitou MLT629, og også her er der tale om Stage III B og dermed optimale hensyn til miljø og brændstoføkonomi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stor og lille fra Atlas

- Atlas har netop lanceret en ny AR 30, som dermed er den mindste i serien af læssemaskiner fra den tyske fabrik. AR 30 vejer blot 2150 kg. Selv om den altså er lillebror i Atlas-familien, har vi store forventninger til den. Der er tale om en lille kraftkarl med rigtig mange anvendelsesmuligheder, siger Henrik Kirketerp-Møller.

ScanMek giver også lejlighed til at præsentere det nye familieoverhoved hos Atlas, AR 105e. En læssemaskine med kampvægt på 9450 kg og plads til op til 1,8 kubikmeter i skovlen.

Det lille "e" i modelbetegnelsen fortæller om, at der er tale om en maskine i Atlas' nye e-generation, som opfylder krav om lav emission, masser af kræfter og et lavt brændstofforbrug.

Maskiner og forsyninger

Totalt skønner salgschef Henrik Kirketerp-Møller, at ScanMek vil kunne præsentere i omegnen af 500 maskiner.

- Scantruck har Skandinaviens største brugtcenter med topklargjorte, nyere maskiner af alle typer. Brugtcentret vil naturligvis være åbent og en del af ScanMek 2014. I et 100 kvadratmeter stort, opvarmet telt byder vi på varm suppe, fortæller han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et par hundrede helt nye maskiner præsenteres i Scantrucks udstillingslokaler og værksteder, og her holdes en gammel Scantruck-tradition i øvrigt i hævd: Når der inviteres mange gæster, køres en pølsevogn ind, og forsyningerne af både øl, vand og kaffe tjekkes en ekstra gang for at sikre, at der er nok til alle.

Begge dage vil hele Scantrucks stab af sælgere naturligvis være i højeste beredskab. Der er ganske imponerende salgstal fra tidligere ScanMek-udgaver at leve op til og gerne overgå.

I fjor nåede besøgstallet tæt på 3000, og der blev langet ikke færre end 32 maskiner over disken. Efterfølgende udløste mange gode kontakter på udstillingen, at der kom yderligere gang i slutsedlerne, oplyser Henrik Kirketerp-Møller.