Abonnementsartikel

Vermeer Danmark A/S har leveret den hidtil største maskine til styret underboring, de har til at køre her i landet.

No-dig specialisterne ETS A/S har været nødt til at tænke stort. Meget stort. For i takt med at kundeforespørgslerne har gået på længere og længere underboringer, har indehaver Tommy Sørensen set sig nødsaget til at finde sig en ny maskine, der kan klare opgaverne.

Et blik i Vermeer Danmarks varekatalog resulterede i, at Tommy Sørensens pegefinger blev rettet mod den største model, Vermeer hidtil har leveret i Danmark. Vermeer D100x140 hedder maskinen, der ind til videre er den eneste af sin slags her i landet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fynsk base

Tommy Sørensen stiftede i 1991 entreprenør- og kloakmesterfirmaet Tommy Sørensen. I forbindelse med omdannelse til aktieselskab skiftede firmaet navn til ETS A/S, hvor ejerforholdet er delt imellem Tommy Sørensen og Rikke Huusom. Han står for den daglige drift i marken, mens Rikke Huusom har ansvaret for det administrative.

Firmaets udgangspunkt er centralt beliggende i Danmark cirka seks kilometer syd for den fynske motorvej ved Odense.

Tilbage i 1993 investerede ETS i jordfortrængningsudstyr, hvilket blev første skridt på vejen mod no-dig arbejdet. I 1998 erhvervede ETS sit første borerig i form af en Grundohit 40 på fire ton, og siden er det løbende blevet til flere maskiner. Den foreløbige krone på værket er den store nyerhvervelse fra Vermeer.

Trofaste kunder

ETS har en stabil og trofast kundekreds, og mange har været med, siden Tommy Sørensen stiftede firmaet i 1991. Kunderne er primært entreprenører og forsyningsvirksomheder.

ETS har på det seneste oplevet, at forespørgslerne fra kunderne har været længere og større boringer. Derfor har de nu valgt at investere i den nye 45 tons tunge maskine fra Vermeer, og derfor mener de nu at være godt rustet til kundernes behov.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det første job, den nye rig skal udføre, er for Vandcenter Syd i Odense. I samarbejde med TC-anlæg skal der trækkes 80 meter lange pumpeledninger under Odense Å, så den nye maskine får med det samme lov til at vise sit værd.

Op til 800 meter

80 meter er dog ingen sag for Vermeers D100x140.

- Vermeer D100X140 kan bore op til 800 meter og installere et rør på op til 1200 millimeter, så den er virkelig fremtidssikret og kan klare de helt store opgaver, som ETS i øjeblikket har i deres ordrebøger. Vi glæder os meget over det nye samarbejde mellem ETS og Vermeer Danmark, lyder det fra Bent Tangemann, direktør for Vermeer Danmark.

Han fremhæver, at de kan levere alt fra de helt små til de helt store maskiner, men at der nu er mere og mere fokus på de store maskiner.

Den nye Vermeer D100x140 er udstyret med egen kran til skift af rørkassetter. Som standard er der 108 meter borerør på maskinen, og trækkraften er på 45 tons - både i fremboring og trækkraft.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vandpumpen på maskinen kan levere en mængde på 860 liter pr. minut. Den er udstyret med det nyeste software med indbyggede skærme til en helt nøjagtigt fremboring.