Abonnementsartikel

Konjunkturerne peger den rigtige vej, mener Entreprenørsektionen, som allerede har E&H 2015 i tankerne.

Det vil være en overdrivelse at kalde det for en dramatisk dag, da Entreprenørsektionen under Maskinleverandørerne forleden holdt generalforsamling og medlemsmøde på Hindsgavl Slot i Middelfart. Bestyrelsesmedlemmerne Benny Svenningsen og Palle Kjærsgaard blev genvalgt uden modkandidater, og det samme var tilfældet med Claus Benzin som suppleant.

Ligeledes uden rivaler blev Jan Dahl valgt som sektionens revisor.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mængden af klapsalver og manglen på indvendinger undervejs i valghandlingen kan kun tolkes som de øvrige medlemmers tilfredshed med den siddende bestyrelses arbejde. Valgene blev som følge deraf hurtigt overståede.

Mødet var således ikke af en karakter, hvor de fremmødte sad og fik sidestik af spænding. Men der blev lyttet i alvor, for situationen er fortsat meget alvorlig for maskinbranchen.

I sin beretning hæftede formand Hans Holm sig ved en dansk økonomi, som endnu ikke er kommet helt op i de omdrejninger, som kunne ønskes. Til gengæld kunne han på medlemmernes vegne hente trøst i konjunkturanalyser, som over en bred kam havde de positive briller på. Danmarks Nationalbank forventer en vækst på 1,6 procent i bruttonationalproduktet i 2014 mod 0,3 procent i 2013. De tal bakkes op af de økonomiske vismænd, men de er netop vurderet over meget mere end bygge- og anlægsbranchen, så hvilken rolle netop den branche spiller i tallene, er ikke specificeret.

Dansk Byggeri vurderer dog en øget beskæftigelse i bygge- og anlægsbranchen på cirka 3.000 personer i 2014. Hvor aktiviteterne på byggesiden er hårdt mærket af tiderne, så er der på anlægsssiden anderledes gang i hjulene.

Dels grundet de mange store offentlige projekter, og samtidig er der sket en række fremrykninger af allerede planlagte aktiviteter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Tager vi summen af alle disse analyser og vurderinger, kan vi kun nå frem til positive forventninger for 2014 og årene derefter, konkluderede Hans Holm i sin beretning.

I arbejdstøjet

Bestyrelsens erklærede mål for 2014 er at have fokus på 2015. Det kan lyde lidt pudsigt, men hvor 2014 "kun" byder på en Agromek i november, så finder E&H messen - Entreprenør & Håndværk - udgave nummer to sted 7.-9. maj 2015.

Der blev ytret mange negative bemærkninger i forbindelse med den første E&H messe i 2012, og Hans Holm erkender, at resultatet ikke blev som ønsket:

- Den første E&H messe i 2012 blev jo ikke den succes, vi havde håbet på. Alle, der udstillede eller besøgte messen, husker tydeligt, hvordan vejret dannede en meget kedelig ramme for det, der skulle have været nogle festlige dage. Vi har altså plads til forbedringer og en styrkelse af messens grundlag og koncept.

Der forestår derfor et meget stort arbejde fra Maskinleverandørernes side frem mod E&H15. Under arbejdstitlen "Maskinførernes messe" har bestyrelsen derfor allerede i samarbejde med MCH kastet sig over opgaverne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der skal være nyheder, men jeg mener ikke, at messen skal være nyhedsbåret. Det er lige så meget en messe, hvor man kan komme ud og prøve maskinerne fra de mange udbydere, sagde Hans Holm på medlemsmødet.

Han opfordrede medlemmerne til at bakke op om messen igen i 2015.

- Messen i 2012 er et for svagt grundlag at bedømme på, sagde Hans Holm.