Abonnementsartikel

Masnedsundbroen blev ramt af et skib sent søndag aften og er nu lukket for togtrafik. Biltrafikken er ikke påvirket af uheldet.

Klokken 22.30 søndag aften tikkede en melding ind til Søværnets Operative Kommando (SOK) om, at handelsskibet Karla C var kollideret med Masnedsundbroen. Broen forbinder Vordingborg med Masnedø, hvorfra Storstrømsbroen fører trafikken videre til Falster.

Der er ifølge SOK ikke sket nogen personskade. Til gengæld kan Banedanmark oplyse, at man har været nødt til at indstille togtrafikken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

 -Vores teknikere er og har været i fuld gang med at undersøge omfanget af skaderne på Masnedsundbroen efter nattens påsejling. Vi kan konstatere, at der ikke er omfattende skader på skinnerne. Derimod skal vi de kommende døgn have undersøgt toppen af den bropille, hvor et broleje er blevet beskadiget, før vi kan give en prognose for genåbningen af togtrafikken over broen, siger sektionschef for broer i Banedanmark, Klaus Frelling Andersen, i en pressemeddelelse.

Ved kollisionen søndag aften er brolejet blevet skubbet til siden. Derfor starter Banedanmark i dag afhugning af beton i toppen af bropillen for at kunne vurdere, hvilke skader der er sket. Samtidig undersøges den øvrige del af brokonstruktionen.

Banedanmark vil onsdag over middag give en prognose for, hvornår der igen kan åbnes for togtrafik.

Tilbage er bare at håbe på, at reparationen ikke bliver lige så omfangsrig - og ikke mindst dyr - som reparationen af jernbanebroen over Limfjorden, efter den blev påsejlet i marts 2012. Her røg prisen næsten op i 50 millioner kroner.