Abonnementsartikel

Per Aarsleff A/S skal lave stor pumpestations-byggegrube for Femern A/S.

Endnu et anlægsarbejde, der skal forberede området ved Rødbyhavn til den kommende Femern-tunnel, sættes i gang lige efter påske.

Entreprenørkoncernen Per Aarsleff har netop vundet udbuddet for Femern A/S med at grave den 286 kvadratmeter store byggegrube, der skal danne fundamentet for den nye Strandholm Pumpestation ved Rødbyhavn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har i udbuddet lagt vægt på at finde en entreprenør, der kan udføre arbejdet på den bedste måde i forhold til miljøledelse, kvalitet og arbejdsplan, fordi byggegruben er specialistarbejde, siger Henrik Christensen, kontraktdirektør i Femern A/S.

- Per Aarsleff A/S har i deres tilbud beskrevet, hvordan de vil håndtere opgaven i forhold til miljøledelse, kvalitet og arbejdets udførelse, og det er disse metoder, vi er meget tilfredse med. Nu skal de så aflevere deres endelige og detaljerede planlægning inden for de tre felter inden arbejdets opstart, så vi kan godkende dem. Og så skal de gå i gang med selve arbejdet i uge 18, fortæller Henrik Christensen.

Færdigt omkring sommerferien

Den nye pumpestation skal opføres for at sikre afvanding af de lavtliggende områder ved Rødbyhavn, fordi Femern A/S skal anlægge tunnelelementfabrik på det areal, hvor den gamle pumpestation ligger.

Byggegruben skal være 13 gange 22 meter bred og 6-7 meter dyb. Der skal rammes lange spuns og stålprofiler ned rundt om hele byggegruben, inden der graves - for at holde jord og vand ude og for at ramme byggegruben ind. Arbejdet skal være færdigt omkring sommerferien.

Femern A/S har som erklæret mål at indføje sociale klausuler i alle kontrakter, hvor det giver mening. Derfor er der også et krav om lærlinge på opgaven med byggegruben. Og Aarsleff skal aflevere en elevplan.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Pumperne til pumpestationen er i øvrigt også allerede sendt i udbud. Hvem der vinder opgaven, afgøres snart. Selve byggeriet af pumpestationen sendes i udbud senere på året.