Abonnementsartikel

800 meter cykelstier ved Næstved påbegyndt september 2013 - forventes færdig august 2014.

Anlægget af en 800 meter lang cykelsti på Slagelsevej i Næstved Kommune har været så længe undervejs, at Folketingets Transportudvalg har bedt transportminister Magnus Heunicke (S), der selv bor i Næstved, redegøre for årsagerne til det lange anlægsforløb.

Anlæggelsen af cykelstierne i begge vejsider begyndte i september måned sidste år. Men ifølge ministeren er der efter arbejdet blev påbegyndt og henover vinteren opstået en række "uforudsete

Artiklen fortsætter efter annoncen

hændelser", som har medvirket til, at projektet er blevet forsinket.

Blandt andet skulle ledningsejerne flytte deres ledninger, som ligger på nordsiden af vejen, inden anlægsarbejdet skulle begynde:

- Ledningsejerne forestod, som det er normal praksis, disse arbejder, men da ledningsarbejderne

var færdige, kunne Vejdirektoratet konstatere, at retablering i ledningsgraven ikke var udført korrekt, og at det derfor ikke var muligt for Vejdirektoratets entreprenør at begynde anlægsarbejderne, oplyser ministeren blandt andet.

Syn og skøn

Han peger på, at anlægsarbejderne derfor kun kunne foregå i sydsiden, men at det "viste sig vanskeligt" at blive enige med ledningsejerne om retablering af ledningsgraven:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der blev derfor holdt en syns- og skønsforretning, hvor Vejdirektoratet fik medhold:

- Af hensyn til syns- og skønsforretningen kunne der ikke igangsættes anlægsarbejder, da arealet

skulle besigtiges, og de nødvendige prøver udtages. Men dette medførte desværre, at man ikke kunne arbejde på nordsiden af vejen før ultimo april. I sydsiden har der været udfordringer med våd jord, asfaltklumper i jorden, som stammer fra den oprindelige landevej, og afvandingsledninger. Anlægsarbejderne er således begyndt igen på nordsiden, og arbejderne er i gang på begge vejsider, oplyser Magnus Heunicke, der forventer, at cykelstierne kan åbnes medio august måned.