Abonnementsartikel

Hitachi har smidt en ny hybrid gravemaskine på markedet, som er testet under ekstreme vinterforhold i Finland.

Efter mange års test og en målsætning om den perfekte hybridmaskine har Hitachi netop lanceret ZH210LC-5 hybrid, hvor man kan skifte mellem elektrisk drift og diesel. Hitachi fremhæver, at modelen er designet til at arbejde effektivt og driftssikkert - med færre emissioner og mindre brændstof end traditionelle modeller.

ZH210LC-5 hybrid skal således bygge på avancerede teknologier hentet fra hydrauliske, elektriske og batteridrevne gravemaskiner. Og ifølge producenten er resultatet, at den nye hybrid-gravemaskine er mere økonomisk for ejeren, lettere at køre for maskinføreren og markant bedre for miljøet - blandt andet i kraft af Trias HX-systemet, der reducerer brændstofforbrug og CO2-udslip med op til 31 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gennemtestet

Forud for lanceringen har Hitachi gravemaskinen været igennem en streng vintertest i Finland tæt på polarcirklen - med temperaturer helt ned til minus 30 grader - under tilsyn af entreprenør.

Maskinen blev brugt til jordarbejde og læsning af lastbiler i perioden januar-marts 2014 på et vejprojekt i Rovaniemi side om side med almindelige Hitachi Zaxis-3 og -5 gravemaskiner. Her viste svingbevægelserne på den hybride gravemaskine sig at være mere jævne og præcise end på en traditionel gravemaskine.