Abonnementsartikel

Sidst i juni går gravemaskiner og kraner i gang med arbejdet med opførelse parkeringskælderen, som bliver fundament til en ny grøn bydel centralt i Odense.

Det Odense-baserede TC Anlæg vandt jordentreprisen på Thomas B. Thriges Gade i den fynske hovedstad, hvor firmaet også har stået for entreprenørarbejdet i forbindelse med de arkæologiske udgravninger forud for selve byggerierne.

Der har helt fra starten været stor interesse fra byggebranchens side i at være med til at bygge den nye bydel på Thomas B. Thriges Gade.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mest fagentrepriser

Ved et informationsmøde arrangeret af Fra Gade til By for byggebranchen i januar i år, mødte over 100 deltagere fra mere end 70 fynske firmaer op.

Den store interesse skyldes blandt andet, at mange firmaer har mulighed for at byde på entrepriserne, fordi Fra Gade Til By har valgt at udbyde opgaverne i fag-entrepriser, i stedet for i en samlet hoved-entreprise.

- Vi har valgt at bryde bygge-entrepriserne op i flere mindre fag-entrepriser. Det har vi gjort for at give flere firmaer mulighed for at byde ind på opgaverne. På den måde får vi både den bedste pris og den bedste kvalitet i byggeriet. Side-gevinsten, rent samfundsmæssigt betragtet, er, at flere mindre og mellemstore virksomheder får mulighed for at få del i opgaverne, fortæller projektchef Scend Heegaard, Fra Gade til By.

Alle er danske

Fra Gade til By-projektet har i øjeblikket flere bygge-entrepriser i udbud og foreløbig er 33 antal firmaer blevet præ-kvalificeret på de foreløbigt 8 udbudte entrepriser.

Alle firmaer er danske og 19 af firmaerne er fra Fyn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvem der vinder disse entrepriser, vil blive afgjort i løbet af de næste par måneder.

Fra Gade til By-projektet vil i de kommende år udbyde flere entrepriser på byggeriet.