Abonnementsartikel

Erenfred Pedersen A/S har sikret sig det danske agentur for de japanske entreprenørmaskiner.

Der er godt nyt til alle Kobelco-interesserede. De japanske entreprenørmaskiner - oftest malet i sin karakteristiske turkisblå farve - er igen at finde på dansk grund, idet Erenfred Pedersen A/S har overtaget agenturet og nu repræsenterer Kobelco i Danmark, Grønland og Færøerne.

Slut på alliance

Efter ti års samarbejde valgte Kobelco og CNH ved årsskiftet 2012/2013 at gå hver til sit. Den globale alliance var fastlagt til at vare netop ti år, og parterne var enige om ikke at forny aftalen. Det efterlod flere europæiske markeder - blandt andet det danske - uden en Kobelcoforhandler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der blev efterfølgende etableret et europæisk hovedkvarter i den hollandske by Almere nær Amsterdam, og siden er der fra den japanske maskinproducents side blevet arbejdet hårdt på at få en ny europæisk forhandlerstruktur på benene.

Det er lykkes et skridt ad gangen, og for kort tid siden kunne Kobelco meddele, at de nu også har fundet en forhandler på dansk grund, hvilket altså blev Erenfred Pedersen A/S.

Vendt tilbage

Hos Kobelco Construction Machinery Europe B.V. (KCME) glæder de sig over aftalen med Erenfred Pedersen A/S som "trusted dealer partner".

Udslagsgørende for beslutningen om at vælge netop Erenfred Pedersen A/S var blandt andet firmaets generelle erfaring i branchen samt deres geografisk placeringer i Aalborg, København og Kolding.

Et andet vigtigt aspekt bagi aftalen er, at Erenfred Pedersen A/S faktisk importerede Kobelco til Danmark i perioden 1999-2006.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Philippe Le Bourhis, general manager for salg og marketing for KCME siger om aftalen.

- Samarbejdet mellem Kobelco og Erenfred Pedersen A/S er et velkomment et. Vi er glade for, at EP er vendt tilbage til Kobelcos forhandlernetværk.

På sin hjemmeside erklærer Erenfred Pedersen A/S sig stolte over det nye agentur, og de første maskiner er allerede landet på dansk grund.

Kobelcos maskinprogram indeholder gravemaskiner på larvebånd fra 1-50 tons.