Abonnementsartikel

IranConMin genopstår efter fire års pause.

Mellemøsten er generelt ikke noget rart sted at opholde sig, hvis man skal tro indslagene i fjernsynet. Krig, død og ødelæggelse præger tilsyneladende hovedparten af landene, men tro det eller ej; trods alle urolighederne finder et almindeligt arbejdsliv fortsat sted. Eksempelvis i entreprenørbranchen i Iran.

Iran er af især USA blevet stemplet som en slyngelstat, men det er næppe landets entreprenørbranche, de havde i tankerne. Branchen har også et internationalt fokus, og til oktober genoplives landets entreprenørmesse IranConMin.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Internationalt fokus

Helt præcist finder IranConMin sted i Irans hovedstad Teheran i dagene 17.-20. oktober 2014. Messen afvikles igen efter en pause på fire år, og indeholdet bliver på entreprenørmaskiner og udstyr til minedrift.

Målet med messen er at bygge videre på den succes, messen var tidligere. Den har fundet sted hvert andet år siden 1994, men den seneste afvikling var som tidligere nævnt i 2010.

Dengang kom halvdelen af udstillerne fra udlandet, og blandt dem fandt man mærker som Liebherr, Hess, Hyundai, Sermak og Komatsu. 15 lande var repræsenteret. Udstillingsområdet var cirka 15.000 kvadratmeter, og omkring 30.000 besøgende deltog.

I år er det ambitionen, at IranConMin igen skal samle den internationale branche.

- Vi estimerer, at mange tyske og andre europæiske firmaer venter på de rette handelsbetingelser med Iran bliver nemmere igen, siger Peter Bergleiter fra tyske IMAG, der er medarrangører på mange messer internationelt. Således også på IranConMin.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Så hvis man har interesse i et maskinmessen i Mellemøsten, er muligheden der dette efterår.