Abonnementsartikel

Finske Avant får selskab af den italienske Dieci teleskoplæsser på Agromek

Til Agromek i november er det ikke kun grønne minilæssere, som Avant Danmark vil fremvise på sine to stande, da den finske Avant får selskab af den italienske Dieci teleskoplæsser.

Her vil det nyeste skud på stammen af Dieci'er vises - den knækstyrede teleskoplæsser Agri Pivot, som får sin danske debut på Agromek 2014.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Diecis Agri-line giver muligheder for en skræddersyet maskine uanset om det gælder joystick, aksler eller dæk.

- Når du vælger en Dieci teleskoplæsser har du alle muligheder for at erhverve dig en maskine, der er specifikt sammensat til netop dine behov samtidig med, at du også har mulighed for at anvende et stort antal redskaber, der tæller bl.a. en 4-i-1 skovl, greb, pallegafler, kornskovl, wraptang og mandskabskurv uden støtteben, fortæller Martin Jensen, salgschef Avant Danmark.

- Mandsskabskurven er unik, da der oftest skal støtteben til for at regulativer og sikkerhed overholdes, men her har Dieci altså formået at udforme en mandskabskurv, hvor dette ikke er nødvendigt, idet producenten har søgt om en særlig tilladelse hertil, således konstruktionen stadig overholder de nødvendige sikkerhedsreglementer, tilføjer han.

Lav indstigning

Dieci Agri-line teleskoplæssere kan trække vogne på op til 20 ton sammen med muligheden for trepunktsophæng og PTO. Fælles for de italienske teleskoplæssere er desuden, at de er lette at komme rundt med på bedriften, har en lav indstigning og god plads i kabinerne.

Derudover strækker flere af modellerne sig helt op i ni meter og har en løftekapacitet på 7.000 kg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udover det traditionelle landbrugsarbejde gør Agri-line sig også godt til snerydning i vintermånederne, hvortil der kan findes bl.a. sneskovl, sneslynge og sneblad blandt redskabsudvalget hos Dieci.

Flere muligheder

For at gøre landbrugslinjen endnu stærkere og give landbruget endnu flere muligheder har Dieci frembragt Agri Pivot, der egentlig har eksisteret siden 2011, men aldrig rigtig fundet vej til det danske marked. Det vil Avant Danmark lave om på nu.

- Agri Pivot bringer Diecis sortiment af teleskoplæssere til landbruget op på et nyt niveau, der giver endnu flere muligheder samt et frisk pust og nyt bud på en knækstyret teleskoplæsser til kvægavlere, mælkeproducenter, planteavlere, hesteopdrættere m.fl. Dermed er Diecis Agri-line også fuldt ud konkurrencedygtig i forhold til det øvrige udvalg af teleskoplæssere på markedet, siger Martin Jensen.

Agri Pivot tæller fire modeller, hvoraf den største, Agri Pivot T70, strækker sig op i fem meter, har en løftekapacitet på 3.000 kg, 115 hestekræfter og en maksimal kørehastighed på 40 km/t.

På Agromek vil de besøgende kunne møde Agri Pivot T60, der løfter op til 2.250 kg, strækker sig op i 4,72 meter, har en kørehastighed på 40 km/t og er forsynet med en 75 hk Yanmar motor.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Agri Pivot løfter højere end konkurrenterne, render hurtigere og har et stift knækled uden behov for en låsemekanisme. Derudover har Agri Pivot to styrecylindere, hvilket gør den kraftigere og stærkere at dreje med, fortæller salgschef Martin Jensen.