Abonnementsartikel

En stor kontrakt til Entreprenør Erik Bloch førte til købet af en ny Eurocomach minigraver.

Erik Bloch, som stiftede "Entreprenør Erik Bloch" i 1988, stod for nylig og manglede en ny maskine til en stor kontrakt. Opgaven består i at skifte 2700 meter 60 KV kabel igennem Silkeborg by for EnergiMidt, men da Erik Bloch fik kontrakten, indså han hurtigt, at deres nuværende 3,5 tons minigraver blev for lille til denne opgave. Så han gik på udkig efter en lidt større maskine. Det fortæller Ib E. Mortensen i en pressemeddelelse.

Erik Bloch har i sin tid som selvstændig købt flere maskiner hos Ib E. Mortensen AS, og det var også her, han mødte op på jagt efter en ny og større minigraver. Han blev dog lidt overrasket, da han blev mødt med forslag om at prøve et for ham ukendt mærke, Eurocomach. Erik Bloch havde aldrig hørt om mærket før, og satte sig lidt skeptisk ind i førerhuset, for at prøve den nye minigraver. Efter en kort prøvekørsel, nogle gode handelsbetingelser med leje af den brugte maskine, som skulle gives i bytte, besluttede Erik Bloch sig hurtigt for en ny Eurocomach ES40.2 ZT. Valget blev blandt andet truffet på baggrund af maskinens bløde og præcise load sensing hydrauliksystem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Zero tail

Erik Blochs medarbejdere var noget spændte på den nye maskine, heriblandt Holger Drachmann, som nu er fast fører på den nye Eurocomach. Holger Drachmann har arbejdet for Erik Bloch i 19 år og så specielt frem til at køre i en ny maskine med al styring af hydraulikken i joystickene.

Og imponeret blev han, da han fik lov til at køre den nye Eurocomach ES40.2 ZT for første gang.

- Eurocomachen på 4,2 tons inklusiv ekstra kontravægt passer bedre til den type opgaver, som vi normalt arbejder med, og jeg er meget overrasket over vægtfordelingen og stabiliteten i den nye maskine, fortæller Holger Drachmann.

Han kan uden problemer håndtere 500 kg. - også ud over siden på maskinen. Det overraskede Holger, der må indrømme, at han tænkte: "Åh nej, ikke endnu en med kort røv".

Nu har Eurocomachen ligefrem gjort Holger til en stor fan af den korte røv - Zero Tail - hvor han ikke behøver at sidde og kigge over skulderen, hver gang han drejer rundt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Meget ekstraudstyr

Eurocomach ES40.2 ZT leveres standard med tiltbar kabine, så der er nem adgang til alle servicepunkter. Ifølge Ib E. Mortensen har Eurocomach produceret minigravere i Italien i ca. 20 år og er kendt for deres høje kvalitet og en stor fleksibilitet i produktionen i forhold til at imødekomme specifikke kundeønsker. Listen med fabriksmonteret ekstraudstyr er lang. Erik Bloch valgte eksempelvis at få fabriksmonteret maskinen med ekstra arbejdslys, elektrisk diesel sugeudstyr, langt gravestik samt ekstra vægtklods på bagenden. Han kunne også have valgt GPS overvågning, forskellige typer dozerblade og undervogne, ekstra hydraulikudtag, sikkerhedsudstyr til nedbrydningsopgaver, egen farve på maskinen osv.

Eurocomachs program af mini-/midigravere består af 16 modeller fra et til 10 ton. Hovedparten af programmet er Zero Tail (ZT) modeller, hvor maskinens bagende holder sig indenfor undervognens bredde.

I Danmark forhandles Eurocomach af Bejco & Kramac Maskincompagni A/S og Ib E. Mortensen AS