Abonnementsartikel

Kloakmestervirksomheder er fortvivlede over fradragets afvikling, skriver konsulent i DM&E i dette indlæg.

Hos Brancheforeningen Danske Maskinstationer og Entreprenører foreslår vi en overgangsordning i forbindelse med BoligJobordningens ophør.

Vi har af flere omgange henvendt os til de ansvarlige politikere med et ønske om en videreførelse af Boligjobordningen - også kaldet håndværkerfradraget. Regeringen har dog beklageligvis ikke været lydhør overfor hverken vores eller andres argumenter, hvilket nu skaber stor frustration og flaskehalsproblemer ude hos de mindre virksomheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tom ordrebog

Vi har den seneste tid fået rigtig mange henvendelser fra fortvivlede kloakmestervirksomheder, der bliver presset af lige så fortvivlede boligejere, som ønsker at få forbedret deres kloaksystem med tilskud fra Boligjobordningen.

Flere medlemmer fortæller, at de ikke kan nå at udføre alle de mange forbedringer, kunderne gerne vil have udført under håndværkerfradraget, før den ophører ved årsskiftet. Omvendt er ordrebogen hos mange af virksomhederne tom efter nytår på grund af det vakuum Boligjobordningens ophør skaber.

Det er en ekstraordinær og træls situation, som mange virksomheder og boligejere står i, hvilket politikerne på Christiansborg må være med til at løse. Vi så selvfølgelig helst en bevarelse af ordningen, men når det ikke kan være sådan, må der etableres en form for overgangsordning, som kan afhjælpe situationen. Det kunne eksempelvis gøres ved at man forlænger fristen for arbejdets udførelse til midten af 2015, og det så eventuelt er tidspunktet for tilbuddet, der er gældende som skæringsdato.

Dette ville udligne arbejdsbyrden til fordel for de mindre virksomheder, der ellers bliver hårdt ramt ved årsskiftet. DM&E har rettet en appel til regeringen om, at man finder en løsning på den ophedede situation.