Abonnementsartikel

Når messen afvikles igen i 2016, skal den igen slå rekorder, håber arrangørerne.

I begyndelsen af 2014 dannede MESSE C i Fredericia for første gang rammen om Kloakmessen. Den oplevede en sand eksplosion af besøgende i forhold til tidligere afholdte messer i mindre omgivelser. Således var der på halvanden messedag 2532 besøgende fagfolk, mens der ved den forrige messe i Brædstrup i 2012 var 867 besøgende.

Henning Lübcke, formand for Danske Kloakmestre, fornemmer, at potentialet er endnu større end rekorden i 2014:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det gælder antallet af danske besøgende, men vi har også planer om at invitere fagfolk fra Sverige og Nordtyskland. Og selv om knap 100 udstillere i 2014 sørgede for den hidtil største messe, er vi overbeviste om, at der er plads til yderligere vækst med endnu flere udstillende firmaer, mener Henning Lübcke.

Brancheforeningen og messecentret har en aftale på plads om at gentage succesen i januar 2016 - mere konkret torsdag den 28. og fredag den 29. januar. Formanden tilføjer, at udstillingsarealet i 2016-udgaven kommer til at omfatte hele 8000 kvadratmeter i MESSE C.

I forhold til 2014 udvides åbningstiden på førstedagen til 10.00-17.00, mens fredagen hedder 9.00-15.00. Tidspunkterne er justeret efter evalueringen blandt udstillerne på dette års messe.

- Efter gennemførelsen af den første messe i Fredericia kan vi bare konstatere, at vi har fundet perfekte rammer til vores messe, og en mere central beliggenhed i Danmark findes ikke, konstaterer formanden.

Tilfredse udstillere og besøgende

Klimaforandringerne og de udfordringer, det giver i forbindelse med vandafledning, vil fortsat være et tema, der fylder meget på messen, ligesom blandt andet løsningsforslag til rottebekæmpelse i kloaknettet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

DM i Kloak vil ligeledes igen være et centralt omdrejningspunkt, når branchens aktører sætter hinanden stævne i Fredericia.

Udstiller- og besøgsanalysen fra 2014-udgaven viser, at hele 98 procent af udstillerne planlægger at deltage igen på den næste udgave af Kloakmessen. 96 procent af de besøgende udtrykte tilfredshed med Kloakmessen 2014 , og en næsten lige så stor del påtænker at besøge den næste messe i rækken.

- Det er naturligvis tal, som giver os en stor portion optimisme før salget af stande starter i foråret 2015, siger en forventningsfuld projektchef i MESSE C, Lars Søndergaard.