Abonnementsartikel

Med hjælp fra Arkil vokser Skovshoved Havn til dobbelt størrelse.

I maj 2014 påbegyndte Gentofte Kommune udvidelsen af Skovshoved Havn, som inden indvielsen i maj 2015 udvider havnen til at kunne huse dobbelt så mange både samt bedre land- og vandfaciliteter. Opgaven udføres af totalentreprenøren Arkil og stiller krav til både planlægning, mandskab og udstyr, når de 30.000 m2 nye områder skal indvies i foråret 2015.

Havnen genopføres for at leve op til nutidens krav til et havneområde, som kan bruges af alle. De nye tilføjelser tæller bl.a. to aktivitetsområder, nemlig fiskepladsen ved havnebassinets ydermole, hvor børn kan krabbefiske og lære om vandmiljøet, samt baneanlægget, hvor vandsportsentusiaster kan kaste sig over et spil kajakpolo eller tage en tur i den 50 meter lange svømmebane.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Opdateret og velfungerende materiel

For at flytte de mere end 85.000 tons sten, 2.000 m3 beton og 350 m3 tømmer, som bruges under udbygningen af havnen, har Arkil indgået et samarbejde med G.S.V. Materieludlejning om flere af de maskiner, som anvendes til projektet. Det gælder blandt andet den langarmede CAT 329 med GPS med en rækkevidde på næsten 18 meter, der bruges til at udlægge sten til de cirka 700 meter kystindfatning og 400 meter ydermoler.

- Vi anvender GSV's CAT-gravemaskine til udlægning af sten til kystindfatningen og ydermolerne. Ved hjælp af GPS'en kan vi indkode koordinater i en 3D-model, som helt præcist viser, hvor maskinen befinder sig. Dermed får vi en præcision og hastighed på arbejdet under vandet, som man ellers ikke opnår. Samtidig gør den ekstra lange arm det muligt at nå steder, hvor vores egne maskiner ikke rækker, fortæller Michael Gertz, formand for Arkil.

Samlingspunkt for det maritime liv

Byggeriet af Skovshoved Havn startede i 1935, og siden dens opførelse har havnen været et samlingspunkt for det lokale maritime miljø. Et stort behov for ekstra bådpladser, samtidig med at havnen var blevet moden til renovering, betød dog, at der skulle ske noget på havnen. Derfor besluttede Gentofte Kommune i april, at tiden var kommet til en modernisering. Med genopførelsen af havnen vil der ud over aktivitetsområderne bl.a. blive plads til en ny fiskerestaurant, faciliteter til vinterbadere samt udsigtsterrasser, hvor besøgende kan nyde havet og hygge sig med venner og familie.

- Det er et ambitiøst projekt at få færdig på kort tid, så den stramme tidsplan har været den største udfordring for os. Det, og så vejret, hvor østenvinden har været på besøg lidt oftere, end man kunne ønske. Derfor er det vigtigt at have en leverandør som GSV, som ud over at have et godt udvalg også leverer, hvad man skal bruge, når man skal bruge det, siger Michael Gertz.

Arbejdet på Skovshoved Havn blev påbegyndt i maj 2014, og havnebassinet forventes at stå færdig i maj 2015, mens de resterende områder indvies i efteråret 2015.