Abonnementsartikel

Der mødte bilisterne et imponerende syn på E45 fra Aarhus mod Hirtshals, da Danmarks største kranvirksomhed, BMS, i fredags lancerede Europas største flåde af lastbillifte.

En smule storm kunne fredag ikke forhindre Europas største flåde af lastbillifte i at bevæge sig op af den jyske motorvej E45 fra Aarhus over Aalborg og videre af E39 mod Hirtshals. Begivenheden fandt sted som led i optagelsen af en reklamefilm til det europæiske marked for Danmarks største kranvirksomhed, BMS A/S.

Da det var blevet dagslys, afgik BMS' over syv kilometer lange kortege - efter godkendelse fra færdselspolitiet forstås - mod nord i forsvarligt tempo. Og fire timer senere kunne kortegen af de gigantiske køretøjer med en kampvægt på op til 60 tons pr. stk parkere og slukke deres store dieselmotorer i Hjørring, hvor der skulle overnattes, inden de sidste optagelser i Hirtshals.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kortegen rummede bl.a. fire spritnye eksemplarer af verdens absolut største lastbillift af mærket Wumag, der med udstrakt lift kan nå en arbejdshøjde på 103 meter eller over 30 etager, for de op til seks håndværkere, der samtidig kan arbejde fra den løftede platform.

24 timers service

Fredagens kortege-event i inderste motorvejsspor var svær at overse for den øvrige trafik. Optagelserne af kortegen bliver en del af en fint sammenklippet reklamefilmproduktion, som BMS om et par uger vil lade indgå i en større lancering af sin lastbilliftdivision på det europæiske marked for de højeste løft. Et marked, som man satser på med tiden at komme til at dominere med sit nye banebrydende totalløsningskoncept, der bl.a. indeholder en ny 24 timers service overfor kunderne, uanset hvorfra i Europa de bestiller en BMS-lastbillift.

BMS-koncernens samlede virksomhed, har oplevet solid fremgang de seneste år og beskæftiger i dag over 650 medarbejdere og 375 køretøjer i alle størrelser. Koncernen omsatte i 2014 for ca. 1 mia. kr.