Abonnementsartikel

AP Hedegaard Maskinfabrik bygger solidt materiel. Måske alt for solidt.

Hedegaard Sand og Grus har i flere årtier været kendetegnet ved udvinding og salg af sand og grus. Men ved siden af har firmaet også haft en produktion af slidstærkt materiel til grusgrave i form af sorteranlæg, fødekasser og transportører. Alt sammen solidt bygget. Næsten for solidt.

For solidt

Mens Nikolaj Hedegaard har koncentreret sig om arbejdet i sin grusgrav, er det hans kone Anette Pichard Hedegaard, som står bag produktionen af materiellet i hendes firma AP Hedegaard Maskinfabrik. Og hendes mands grusgrav er selvfølgelig den største kunde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det kom sig af, at vi købte nogle anlæg, men det var noget bras. Det var for tyndt og skrøbeligt. Vi har et indkøbt anlæg stående endnu, men det skyldes, at vi har forstærket det ad flere omgange, fortæller Nikolaj Hedegaard.

Deres selvbyggede udstyr er af en anden kaliber, men det giver også problemer.

- Vores svaghed er, at det er bygget for solidt. Det går ikke i stykker. Vi bygger fortsat, men det er kun til eget forbrug. Kommer der en ordre udefra, så er det selvfølgelig fint. Men der er ingen som køber for tiden. Krisen har varet længere end ventet, konstaterer han.

Udover materiel til grusgrave producerer AP Hedegaard Maskinfabrik også flere varianter af vejhøvle.