Abonnementsartikel

Jordarbejdet forud for pæleramningen er gået i gang i Banegraven i Aarhus, hvor Gråkjær står for opførelsen af vedligeholdelsesbygningerne til Aarhus Letbane.

Startskuddet har lydt i Banegraven i Århus, hvor Gråkjær er gået i gang med det klargørende jordarbejde for pælearbejdet til det nye kontrol- og vedligeholdelsescenter for Aarhus Letbane.

Det er den kommende værkstedsbygning, der arbejdes på, og pælearbejdet er startet med prøvepæle på 18 meters længde. Prøvepælene rammes inden påske, hvorefter de endelige tilpassede pæle rammes. Jordarbejdet fortsætter med etablering af byggepladsfaciliteter, så Gråkjærs byggeledere kan flytte ind på pladsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Danmarks første

Aarhus Letbane kommer til at køre i Aarhus og omegn i 2017 og er et af flere større byudviklingsprojekter, som netop nu er i gang i Aarhus. Letbanen får omfattende betydning for trafikafvikling og byudvikling i området omkring Aarhus og nyder stor bevågenhed både lokalt og nationalt, fordi den bliver den første af sin slags i Danmark.

Kontrol- og vedligeholdelsescentret bliver bygget i to plan på i alt 6.400 kvadratmeter, og hertil kommer 4.700 kvadratmeter overdækket hal til parkerede tog. Endvidere skal der også udføres bundopbygning og klargøring af 27.000 kvadratmeter udvendige arealer med belægning og spor.

Arbejdet er gået i gang på pladsen sydvest for Ringgadebroen ved Banegraven, og den forventede aflevering er medio 2016.