Abonnementsartikel

Kulturministeriet vil fremover anvende en drone til at tilse historiske bygninger og ejendomme.

Ved at anvende en drone kan Kulturministeriet fremover effektivt tilse historiske bygninger og ejendomme. Dronen skal supplere og forbedre de regelmæssige bygningssyn, samtidig med at der kan spares penge på vedligeholdelsen. Den nye drone skal bruges i forbindelse med bygningssyn, og den vil gøre det lettere at dokumentere og planlægge vedligeholdelsesarbejdet. Kulturminister Marianne Jelved udtaler:

- Jeg synes, det er imponerende, at man med dronen nemt kan skabe et overblik over landets slotte og haver. Det er muligt at undersøge tage eller lofter, hvor det er svært at komme til, og hvor der hidtil har været brug for lift eller stillads. Det sparer en masse besvær og så er det tilmed en billigere måde at gøre det på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bedre planlægning

Kulturministeriet besigtiger jævnligt de historiske bygninger med henblik på at udbedre skader og planlægge vedligeholdelsesindsatsen.

- En drone har mange fordele. Den er billig i drift og nem at håndtere. Samtidig bliver det muligt for os mere effektivt at dokumentere, hvor der er behov for en genopretningsindsats på vores ejendomme. Dermed vil investeringen i købet af dronen hurtigt være tjent ind, fortæller Teamchef i Styrelsen For Slotte og Kulturejendomme Henrik Skov Johansen.

Styrelsen forventer i første omgang at kunne spare over 100.000 kr. om året ved brug af dronen og vil på sigt kunne skabe yderligere besparelser i forhold til de kulturinstitutioner, som Styrelsen varetager bygningsdriften for.