Abonnementsartikel

Brdr. Holst Sørensen A/S viser deres store maskinprogram frem på E&H'15.

Det stod nok ikke skrevet nogle steder for over 50 år siden, at virksomheden Brdr. Holst Sørensen A/S, foruden landbruget, også skulle have et total maskinprogram til entreprenører og håndværkere. Virksomheden har dog gennemgået en glidende udvikling igennem de mange leveår.

Landbruget og industrien går historisk set op og ned, og konklusionen hos den sønderjyske virksomhed er, at man står stærkere på to ben end ét. Gennem det sidste årti har virksomheden derfor udvidet med maskiner til industrien, og i dag er maskinprogrammet så stort, at virksomheden er totalleverandør.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Både landbruget og industrien udgør kundeplatformen for virksomheden fra Ribe, der beskæftiger 50 medarbejdere. Der afsættes blandt andet via et stort forhandlernet i Danmark og Sverige, og der er opbygget landsdækkende salgs- og servicenet.

Bredt program

Brdr. Holst Sørensen er at finde på E&H'15, hvor de vil præsentere flere spændende maskiner til entreprenørsegmentet. Der er blandt andet mulighed for at få nærstuderet Giant minilæssere, der fås fra 750 kg til seks ton.

- Giant er en utrolig stærk minilæsser, og fabrikken i Holland er meget innovativ. I det nuværende produktprogram har de hele 34 modeller, men hver maskine bygges efter ønsker og behov hos den enkelte kunde. Giant rammer bredt i markedet og sidste nye maskine i programmet er den seks tons tunge Giant V761T, fortæller Lars Vad fra Brdr. Holst Sørensen.

Med på messen bringer de også de japansk producerede IHI minigravere fra 900 kg til otte ton.

Fra IHI medbringes også en eldrevet selvlæssende minidumper. IHI var blandt de første producenter i verden, der udviklede en lithium eldrevet version ved siden af deres benzin- og dieselversioner. Den ergonomiske, miljø- og personskånsomme eldrevne selvlæssende minidumper er ideel til projekter, der foregår inden døre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Italiensk for alle

Har man interesse for teleskoplæssere, byder virksomheden ind med importen af italienske Merlo med et stort program til industrien. Merlo er anerkendt for flere innovative funktioner, blandt andet Side-shift der kontrollerer sideforskydning af bom.

Fabrikken er en af de største producenter i verden, og i de seneste modeller har brændstofreduktion og kabinekomfort været nøgleord i udviklingsprocessen. Målgruppen for Merlo er lige fra enkeltmandsvirksomheden til de helt store forretninger.

Venieri gummigede fra fire til 20 ton er italiensk producerede læssemaskiner. Der er Bosch-Rexroth brændstofbesparende hydrostatisk transmission i maskinerne og Perkins Tier 3B motorer.

Derudover medbringer Brdr. Holst Sørensen også Holsø kroghejsevogne, der er kraftige og robuste vogne, der kan leveres i flere størrelser.

Hamevac, som er sidste nye skud på stammen i virksomheden, medbringes også. Det er vakuum løfteudstyr, der løfter op til tre ton og betjenes enten manuelt eller ved hjælp af maskiner. De er produceret i Holland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Entreprenørerne og håndværkerne kan opleve en total maskinleverandør på vores stand med kvalitetsmaskiner importeret fra EU og Japan. Vi ser frem til nogle gode messedage i Herning og glæder os til både at hilse på interesserede, nye og gamle kunder, udtaler Lars Vad.