Abonnementsartikel

E&H'15 giver debut til garantiordning i ny og selvstændig skikkelse.

Danske Kloakmestre er for første gang med som udstillere på E&H, og de møder ikke tomhændede op. Med sig har de en opdateret udgave af organisationens garantiordning.

- I løbet af foråret har vi opdateret og finpudset Danske Kloakmestres Garantiordning, så den er klar til at træde frem i ny og selvstændig skikkelse på E&H'15. Kloakmestre er jo ikke uvante med højtryk. Og jeg skal love for, at der er højtryk på i øjeblikket for at få garantiordningens nye logo klar til messen i Herning. Det bliver lige op over, men jeg tror, at vi når det, siger Danske Kloakmestres formand, Henning Lübcke, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Garantiordningen rundede sine første fem år den 1. april. Men den har nok levet en lidt mere ubemærket tilværelse, end vi i virkeligheden ønsker. Kloakarbejde kræver autorisation, og alle godt og vel 500 medlemmer af Danske Kloakmestre er naturligvis autoriserede kloakmestre. Når man på den måde har alle de faglige papirer i orden, er det også ok at fortælle omverdenen, at man også har rygdækning, hvis der sker noget uforudset, lyder det fra Henning Lübcke.

Godt argument

Ikke mindst over for hr. og fru Jensen er det vigtigt for Danske Kloakmestre at fortælle, at foreningens medlemmer er dækket ind af en garantiordning.

- Netop Garantiordningen kan måske være det afgørende argument for at vælge en autoriseret kloakmester til at lave kloakarbejdet. Det er ingen hemmelighed, at vi har skævet til Dansk Byggeris Byg Garanti, som er en rigtig fin sikkerhed for både håndværksfirmaerne og deres kunder, forklarer kloakmestrenes formand, inden han fortsætter:

- Danske Kloakmestres Garantiordning fungerer på samme måde, men er aldrig blevet så kendt. Det vil vi gerne gøre noget ved.

- Vi er udmærket klar over, at E&H'15 ikke sigter mod hr. og fru Jensen og andre private, men er en brancheudstilling for entreprenører og håndværkere. Det passer os fint. Ofte indgår kloakarbejde som en del af større projekter, som også involverer andre faggrupper, tilføjer han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Automatisk med

- Derfor vil vi gerne fortælle også håndværksmestrene om fordelene ved at bruge autoriserede kloakmestre. Hvis den autoriserede kloakmester så tilmed er medlem af brancheforeningen, er han også automatisk med i Garantiordningen, siger Henning Lübcke.

Danske Kloakmestres Garantiordning træder til med dækning af eventuelle tab som følge af mangelfuldt kloakarbejde, hvis det er udført af et medlem af brancheforeningen.

Selv om det er første gang, Danske Kloakmestre udstiller på en entreprenørmesse, har foreningen masser af erfaring som udstiller. Kloakmestrene arrangerer hvert andet år selv Kloakmessen, som i fjor blev en bragende succes i Messe C i Fredericia. Tillige er foreningen fast med på Rørcenterdagene på Teknologisk Institut i Taastrup. Og ind imellem har Danske Kloakmestre også ladet sig se på dyrskuer.