Abonnementsartikel

Årets vigtigste entreprenørmesse på dansk grund bliver en fest for branchen.

Der er sikkert ikke mange udstillere og besøgende fra E&H'12, som har glemt vejret under messen. Den planlagte fest for den danske entreprenørmaskinbranche, som messen skulle have været, endte reelt i en gedigen storm og en festival af mudder, ødelagte telte og triste miner.

Men når alle skuffelserne havde lagt sig, kunne man også konstatere, at konceptet med at samle branchen i en fælles reklame for maskiner, redskaber og udstyr fortsat holder vand. Det kunne ikke holde vandet fra himlen eller ude af teltene for tre år siden, men trods det var messen igen et rigtigt og gyldigt arrangement.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ingen usikkerhed

Jo, de 130 udstillerne i 2012 havde selvfølgelig sat forventningerne til antallet af besøgende meget højere end de 5.586, som dukkede op. Men da der blev evalueret på de besøgendes oplevelse af messen, scorede den tæt på topkarakter. Derfor har der hos Maskinleverandørerne (ML) og MCH Messecenter Herning aldrig været tvivl om, hvorvidt den skulle fortsætte som aftalt.

- ML har på intet tidspunkt sat spørgsmåltegn ved, om vi skulle fortsætte efter E&H'12, siger Klaus Erichsen, der er projektleder hos messecenteret.

- Vi har siden sidste messe kun haft fokus på E&H'15. Sidst fik de besøgende en god oplevelse, og selv om udstillerne følte, der kom for få besøgende, var der alligevel tilfredshed, understreger Hans Holm, formand for Entreprenørsektionen i ML.

Mål: 10.000 besøgende

I skrivende stund er antallet af udstillere til E&H'15 cirka på niveau med messen i 2012. Ifølge Hans Holm skyldes opbakningen den mangeårige tradition for arbejdende entreprenørmesser i Danmark.

- Vi har en gammel tradition for at vise entreprenørmaskiner, der arbejder, og det er der, vi kan differentiere os fra andre messer. Folk rejser mere i dag, så der er en stigende konkurrence fra international side med eksempelvis Bauma og Intermat. Men vi har evnet at holde sammen på konceptet, og jeg har en rigtig god mavefornemmelse omkring E&H'15, siger formanden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På kick-off mødet for udstillerne i midten af marts i år garanterede han for godt vejr under E&H'15, og den garanti står han ved. Han har endda bestilt vandvogne til at dæmpe eventuelle støvgener.

- Vi har udført nogle forbedringer på udstillingsområdet, så vi står i en helt anden situation denne gang. Vi har et mål på 10.000 besøgende over de tre dage, og det mål håber vi at overtrumfe, siger Hans Holm.

E&H´15 finder sted uden for MCH Messecenter Herning 7.-9. maj. Messen er alle dagene åben kl. 9.00-17.00.